Connect with us
Publicitate

Eveniment

Cod galben de caniculă, în județul Brașov. Meteorologii au emis și avertizări de furtuni pentru jumătate de țară

Publicat

pe

Canicula sufocantă vine la pachet și cu fenomene extreme ale vremii. Meteorologii au emis noi avertizări cod galben și portocaliu, atât de caniculă, cât și de instabilitate atmosferică accentuată, iar vizat de aceste atenționări este și județul Brașov.

Publicitate

Avertizările cod galben de caniculă este valabilă pe tot parcursul zilei de astăzi. Valul de căldură va persista în Banat, Crișana, sudul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia, Dobrogea și jumătatea sudică a Moldovei. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar minimele se vor încadra între 17 și 23 de grade.

În schimb, codul portocaliu vizează județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Ilfov și municipiul București. În aceste zone, specialiștii ANM spun că se vor înregistra temperaturi maxime de 37…39 de grade Celsius.

Până mâine dimineață, la ora 3.00, va fi în vigoare o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică. În Maramureș, Moldova, cea mai mare parte a Crișanei și Transilvaniei, precum și în nord-estul Munteniei și nordul Dobrogei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale de 55…70 km/h), vijelii, descărcări electrice, averse torențiale și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

Publicitate

Pentru ziua de mâine, meteorologii au emis o atenționare cod galben de val de căldură și disconfort termic ridicat. În vestul, sud-vestul și sudul teritoriului valul de căldură se va menține. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 36 de grade, iar minimele se vor încadra între 17 și 22 de grade.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes