Connect with us
Publicitate

Social

Coadă până pe N.D. Cocea la inaugurarea noului mall

Publicat

pe

Foto Gabriela Grigorescu

Se pare că brașovenii nu au ascultat îndemnurile autoritaților. Imaginile apărute pe rețelele sociale arată sute de brașoveni care așteaptă la coadă pentru a intra în incinta noului Mall din Centrul Civic, asta însă fără a păstra distanța socială recomandată.

Publicitate

Ieri, Prefectul de Brașov a făcut apel la brașoveni să nu se îmbulzească la inaugurare, curiozitate însă i-a împins pe mulți brașoveni spre mall.

Astăzi au fost raportate aproape 5.000 de cazuri noi de coronavirus la nivelul țării și peste 100 în județul Brașov.

Unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști brașoveni, Electra Ghiza, a postat pe pagina sa de Facebook imagini video de la mall.

Publicitate

Mesajul lui Allen Coliban

„AFI este o realitate.

La ora 15:00 s-a deschis pentru publicul larg. Apelul meu către brașoveni este unul de respectare a regulilor de distanțare socială, purtare a măștii, dezinfectare a mâinilor și evitare a aglomerației.


Am participat la conferința de presă de lansare pentru că este rolul meu să urez bun venit investitorilor în Brașov.


Azi am vorbit despre faptul că Centrul civic a avut prea mult timp aspectul unui șantier, iar acum acest lucru s-a schimbat. Totodată, AFI creează atât locuri de muncă, cât și oportunități de dezvoltare economică prin spațiile sale de birouri clasa A.


Pentru problemele pe care acest proiect le poate aduce, anticipate de o bună parte a societății civile, de USRPLUS și de cetățenii din zonă, vom găsi împreună soluții, în perioada următoare.


Pandemia de Covid-19 ne-a adus într-o situație pe care generația noastră nu a mai întâlnit-o.


Pe de o parte, ne confruntăm cu o criză medicală, azi ne-am apropiat de 5000 de cazuri/zi, pe de altă parte, amenințarea unei crize economice este din ce în ce mai puternică.


Nu putem nici să închidem tot pe o perioadă nedefinită și să stăm în case, dar nu putem nici să ne comportăm de parcă boala aceasta nu pune în pericol viețile noastre, ale tuturor.


În acest context, este nevoie ca autoritățile, mediul de afaceri și cetățenii să colaboreze pentru a ne putea continua viețile în siguranță, într-un ritm cât mai apropiat de normal.


Managementul AFI ne-a asigurat că își limitează capacitatea la o treime, că a pus în aplicare metode de termoscanare, reguli de distanțare socială și alte măsuri pentru ca oamenii care îi calcă pragul să fie în siguranță.


Avem nevoie de responsabilitate. Avem nevoie de coeziune.


Este momentul ca fiecare dintre noi să respecte regulile.


Din calitatea mea de primar, mă voi asigura că acest lucru se întâmplă din partea fiecărui actor social din Brașov.”
, a scris Allen Coliban pe pagina sa de Facebook.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes