Connect with us
Publicitate

Social

DOCUMENT / CNSU a anunţat măsurile de relaxare valabile de la 1 iunie. Fără mască în birouri, nunți cu 70 de persoane, spectacole cu 1000 de participanți

Publicat

pe

CNSU a aprobat o listă cu propuneri privind noi măsuri de relaxare care ar putea fi aplicate din 1 iunie 2021. Lista care vine cu o serie de facilităţi pentru persoanele vaccinate urmează a fi discutată în sedinţa de Guvern de astăzi.

Este vorba de organizarea de nunți, botezuri sau mese festive în exterior cu maxim 70 de persoane și în interior cu maxim 50 de persoane, organizarea de spectacole în spații deschise cu până la 1.000 de persoane sau de competiții sportive în spații deschise cu participarea spectatorilor în limita a 25% din capacitatea spațiului.

Masca de protecție nu va mai fi obligatorie pentru persoanele vaccinate la muncă, în birourile în care sunt cel mult 5 persoane vaccinate. Masca poate fi dată jos doar dacă persoanele sunt complet vaccinate și au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare. Măsura este valabilă doar în birourile unde nu este permis accesul publicului sau a altor lucrători.

De asemenea, sălile de sport ar putea funcționa cu 70% din capacitatea spațiului, fără mască de protecție, dacă se asigură o suprafață de 7 metri pătrați pentru o persoană.

Publicitate

Mai exact, începând cu data de 01.06.2021, se propune:

– ca activitățile culturale, artistice și de divertisment să poată fi organizate și desfășurate în spații deschise cu participarea a cel mult 1.000 de persoane, în condițiile asigurării unei suprafețe minime de 2 mp pentru fiecare persoană, cu obligativitatea purtării măștii de protecție și doar dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Organizatorul poate decide organizarea și desfășurarea activității cu un număr cuprins între 1.000 și 5.000 de persoane, dacă toți participanții fac dovada vaccinării împotriva SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

– creșterea numărului de persoane care nu aparțin aceleiași familii ce pot circula în grupuri pietonale de la 6 persoane la 8 persoane.

– organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive, parastase etc.) cu participarea a maxim 70 de persoane în spații deschise, sau cu participarea a maxim 50 de persoane în spații închise, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și sunt respectate măsurile de protecție sanitară. La stabilirea numărului maxim de persoane, nu sunt incluși copiii cu vârsta mai mică de 16 ani.

– organizatorul poate decide organizarea și desfășurarea evenimentului cu un număr mai mare de participanți dacă toți participanții fac dovada vaccinării împotriva SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare și este asigurată o suprafață de minim 4 mp/persoană.

Documentul poate fi citit integral AICI

– ca activitățile culturale, artistice și de divertisment să poată fi organizate și desfășurate în spații închise cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, cu obligativitatea purtării măștii de protecție.

– organizarea de cursuri de instruire și workshop-uri pentru adulți, inclusiv cele pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene, să fie permisă cu participarea unui număr de maximum 70 de persoane în interior și 200 în exterior, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, cu respectarea măsurilor de distanțare, asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană și obligativitatea purtării măștii de protecție.

– se propune activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise, în domeniul sălilor de sport/fitness, să fie permisă cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, fără purtarea măștii de protecție și cu asigurarea unei suprafețe de 7 mp/persoană.

Administratorul poate permite accesul mai multor persoane cu condiția ca toți participanții să facă dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, asigurând o suprafață de 4 mp/persoană.

Lista măsurilor care urmează să fie adoptate în ședința de azi, pe scurt:

Activitati culturale:

 • Maxim 1.000 persoane, la o distanta de 2 metri patrati, pe baza de vaccin, test sau dovada vindecarii
 • Organizatorul poate face evenimente cu pana la 5.000 de persoane daca toti fac dovada vaccinarii
 • În spatii inchise se pot desfasura activitati la 70% din capacitate. Pot fi evenimente mai mari daca toti sunt vaccinati

Grupurile de persoane:

 • Crește de la 6 la 8 numarul de persoane care pot merge în grupuri pietonale si nu aparțin aceleiași familii

Nunti, botezuri, parastase:

 • Se pot desfasura cu 70 de persoane in spatii deschise si cu 50 de persoane in spatii inchise, minorii nefiind inclusi in acest numar
 • Organizatorul poate face evenimente cu mai multi participanti daca toti sunt vaccinati

Locuri de joaca

 • Se pot deschide la 50% din capacitate daca parintii fac dovada vaccinarii si dovada trecerii prin boala

Competitii sportive

 • Se pot desfasura cu prezenta spectatorilor la 25% din capacitate, daca se prezinta test, vaccin sau dovada trecerii prin boala

Sali de fitness

 • Se pot deschide la interior la 70% din capacitate și fără mască pentru persoanele vaccinate

Piscine, restaurante

 • Se pot deschide la 70% din capacitate și până la 100% dacă sunt toți participanții sunt vaccinați

Spații de cazare la mare

 • Vor funcționa la 85% capacitate
 • Pot funcționa la 100% din capacitate doar daca toate persoanele vaccinate

Baruri, cluburi

 • Vor putea funcționa până la ora 24.00, la o capacitate de 50%, doar pentru persoanele vaccinate.

Anul Scolar

 • Festivitati cu participarea elevilor si profesori + apartinatori, doar daca au vaccin, test sau dovada trecere prin boala

La birou la serviciu

 • Fara masca in birou daca sunt maxim 5 persoane vaccinate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes