Connect with us
Publicitate

Administrație

CNCAV: Activitatea de vaccinare anti-COVID, transferată către cabinetele medicilor de familie

Publicat

pe

Activităţile de vaccinare împotriva noului coronavirus desfăşurate de către Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19 vor trece către Programul Naţional de Vaccinare al Ministerului Sănătăţii, desfăşurat prin cabinetele medicilor de familie.

Anunțul a fost făcut miercuri de CNCAV.

„Având în vedere dinamica pandemiei pe teritoriul României şi ţinând cont de numirea reprezentantului MS, secretar de stat dr. Andrei Baciu, în locul reprezentantului MApN, dr. Valeriu Gheorghiţă, în funcţia de preşedinte al CNCAV, se va asigura tranziţia activităţilor de vaccinare desfăşurate de către Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor către Programul Naţional de Vaccinare al Ministerului Sănătăţii, desfăşurat prin cabinetele medicilor de familie”, afirmă sursa citată.

Potrivit CNCAV, se vor asigura în continuare operaţiunile logistice şi de depozitare şi se va urmări identificarea celor mai bune soluţii de trecere la Ministerul Sănătăţii a responsabilităţii privind vaccinarea populaţiei împotriva COVID-19.

Publicitate

Transferul va dura câteva săptămâni

„În perioada următoare, se vor derula acţiuni procedurale specifice prin care să se asigure transferul gradual şi al activităţilor nemedicale desfăşurate de către Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea, conform reglementărilor stabilite prin decizia de înfiinţare, inclusiv prin preluarea de către instituţiile implicate în continuare a responsabilităţii asigurării operaţiunilor logistice şi de depozitare”, mai arată CNCAV.

Conform sursei citate, procesul care se va întinde pe parcursul următoarelor săptămâni, va urmări identificarea soluţiilor optime, astfel încât vaccinarea populaţiei împotriva COVID-19 să fie asigurată în continuare în cele mai bune condiţii, într-un mediu sigur.

Valeriu Gheorghiță a fost numit manager al Spitalului Clinic de Urgență „Prof. dr. Agrippa Ionescu”. Fostul președinte al Comitetului Național de Coordonare a Campaniei de Vaccinare împotriva COVID-19 anunță că astfel intră în echipa medicală a Serviciului Român de Informații.

surse: Agerpres, Mediafax

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes