Connect with us
Publicitate

Economic

CNAIR a obținut fonduri europene pentru proiectarea Autostrăzii Brașov-Făgăraș

Publicat

pe

Compania de Drumuri a semnat contractul pentru finanțarea etapei de proiectare a Autostrăzii Brașov-Făgăraș, Comisia Europeană urmând să suporte 16 milioane de lei din valoarea totală a proiectului de 22 de milioane lei. CNAIR și Asocierea Search Corporation S.R.L. – Protelco S.A. – Like Consulting S.R.L. – Mega Muhendislik Musavirlik A.S. (Mega Engineering Consulting INC.) au semnat în august 2021 contractul pentru completare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic pentru Autostrada Brașov-Făgăraș, durata fiind de 25 de luni pentru Studiul de fezabilitate și proiect pentru autorizarea de construire (PAC), transmite economedia.ro.

În etapa a doua, Proiectul tehnic durează 3 luni. La peste un an de la semnarea contractului, stadiul de realizare este de 22 %, iar întreaga documentație va fi predată în 2024, potrivit raportului de progres al Companiei de Drumuri. Fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă spunea despre acest proiect că a fost „ținut la sertar” 10 ani.

Contractul de finanțare asigură fondurile europene pentru ,,proiectarea la cheie ” a autostrăzii de 50 de kilometri, a precizat CNAIR : ,,COMPANIA NAȚIONALĂ DE ADMINISTRARE A INFRASTRUCTURII RUTIERE S.A., în calitate de Beneficiar al finanțării și MINISTERUL TRANSPORTURILOR SI INFRASTRUCURII, în calitate de ORGANISM INTERMEDIAR pentru TRANSPORT, au convenit încheierea Contractului de Finanțare nr.205 pentru proiectul „Completare Studiu de Fezabilitate si Proiect Tehnic pentru Autostrada Brasov-Fagaras” in vederea acordării finanțării nerambursabile alocată prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020, în cadrul Axei Prioritare Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil si eficient, Obiectiv Specific – OS 2.1 Apel de proiecte pentru DEZVOLTAREA INFRASTRUCTURII RUTIERE – sprijin pregătire proiecte de investiții, Operațiunea – Creșterea mobilității pe rețeaua rutiera TEN-T globală. Obiectivul general al proiectului este de a spori eficienta economica a rețelei de transport din România.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

Publicitate
  • Studiu de Fezabilitate
  • Proiect Tehnic

Valoarea totală a proiectului este de 22,249,794.78 lei și va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 astfel : 85 % contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regionala – 15,693,905.76 lei, 15% contribuția proprie – 2,769,512.78 lei, diferența de 3,786,376.24 lei reprezentând valoare neeligibila inclusiv TVA. Durata proiectului: Perioada de implementare a proiectului este de 64 luni, respectiv între data 01.09.2021 și 31.12.2026 la care se adaugă, dacă este cazul, și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de Finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.” a transmis CNAIR.

Pe Traseul de la vest la est, Autostrada Brașov -Făgăraș continuă proiectul Autostrăzii Sibiu-Făgăraș (trei din cele patru loturi au licitația pentru execuție suspendată) iar pentru Autostrada Brașov-Bacău, A 13 în noiembrie 2022 a fost lansată o nouă licitație după doi ani pierduți cu Search. Termenul pentru depunerea ofertelor este 16 ianuarie 2023.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes