Connect with us
Publicitate

Administrație

CNAIR a lansat licitaţia pentru ecologizarea zonei contaminate de pe Autostrada Braşov – Cluj – Borş

Publicat

pe

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat marţi că a lansat licitaţia pentru ecologizarea zonei contaminate de pe secţiunea 2B a Autostrăzii Braşov – Cluj – Borş, valoarea estimată a contractului fiind cuprinsă între 143,07 şi 157,38 milioane lei fără TVA.

Publicitate

Obiectul acestui contract constă în tratarea şi eliminarea cantităţii de 65.774,85 tone deşeuri periculoase.

”Luni, 11 ianuarie 2021, CNAIR a publicat în SEAP procedura de licitaţie deschisă pentru atribuirea contractului având ca obiect: ‘Tratarea şi eliminarea deşeurilor constituite din solul contaminat cu hexaclorciclohexan (HCH) şi mercur (Hg) rezultat din eliberarea amplasamentului Autostrăzii Braşov – Cluj- Borş, secţiunea 2B, km 10+500 şi depozitat în depozitul  temporar de deşeuri periculoase de la Fata Dealului, com. Moldoveneşti, jud. Cluj’. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 12 februarie 2021, ora 15:00”, arată CNAIR.

Valoarea estimată este cuprinsă în intervalul 143.078.124 – 157.385.936 lei fără TVA.

Publicitate

Durata de execuţie a contractului va fi de maximum 18 luni, din care maximum o lună pentru activitatea de proiectare şi maximum 17 luni pentru perioada de execuţie a lucrărilor.

Durata contractului de maximum 18 luni poate să scadă în funcţie de durata ofertată de operatorii economici participanţi, arată CNAIR.

Precizăm că lipsa finanţării, modificărilor legislative din domeniul mediului, precum şi lipsa accesului în cadrul depozitului au fost principalele cauze care au dus la imposibilitatea demarării procedurii de achiziţie publică pentru contractarea lucrărilor de decontaminare”, spun reprezentanţii CNAIR.

În februarie 2020, conducerea CNAIR a decis constituirea unui nou grup de lucru pentru întocmirea Caietului de sarcini, în vederea demarării unei noi licitaţii. Aceasta pentru că era nevoie de o documentaţie de atribuire completă care să asigure finalizarea proiectului, adaugă ei.

”În acest sens, având în vedere importanţa şi necesitatea acestei proceduri şi consecinţele implementării asupra mediului, CNAIR invită toţi operatorii economici care îndeplinesc cerinţele de participare să depună oferte până la termenul  limită stabilit”, mai spun ei.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes