Connect with us
Publicitate

Interviurile Brasov.net

Claudia Bularca, Director DSP Brașov: „Medicii de familie nu sprijină nici campania de informare,nici pe cea de vaccinare!”

Publicat

pe

Mai mult sprijin din partea medicilor de familie în susținerea campaniilor de promovare și vaccinare! Asta cer autoritățile centrale, prin vocea directorului DSP Brașov, Claudia Bularca, invitată în cea mai recentă ediție a Interviurilor Brasov.net – De vorbă despre tine.

Publicitate

Lipsa restricțiilor din vară, cumulată cu gradul ridicat de infecțiozitate sunt principalele elemente care au dus în această toamnă la explozia numărului de cazuri de CoVid în toată țara, spune medicul.

Pentru a reuși să țină pasul cu evoluția situației, autoritățile au avizat mai multe centre de testare în farmacii nu doar din Brașov, ci și în Dumbrăvița, Hărman, Prejmer și Victoria.

Astfel, le recomandă tuturor celor care bănuiesc că au fost infectați să apeleze la un astfel de centru, pentru confirmare. Dacă se dovedește că sunt purtători de Corona virus, oamenii trebuie să își anunțe imediat medicul de familie, pentru indicații ulterioare. Tot el este cel care poate și trebuie să solicite la DSP o evaluare a pacientului și chiar o listă de investigații suplimentare, dacă este cazul. Pentru că orice zi de întârziere în aplicarea unui tratament corect poate face diferența dintre viață și moarte.

Publicitate

Deși a pus la dispoziția oamenilor un call center, DSP-ul recunoaște că este depășit de situație: sunt aproximativ 600 de mii de oameni care sună, pe doar 5 linii de comunicație. În plus, spune directorul instituției, sunt zile în care sunt înregistrați în baza de date și 700 de pozitivi plus contacții acestora, pentru care
trebuie realizate anchetele epidemiologice. Astfel, nu e de mirare că instituția are nevoie de sprijin din partea voluntarilor atât în cadrul instituției, cât și la cele 20 de centre de vaccinare active, unde se prezintă zilnic mii de oameni.

În acest moment, rata de vaccinare în municipiul Brașov nu a atins 50%, iar la nivelul județului de abia a depășit 30 de procente.

Urmărește interviul de mai jos pentru mai multe detalii privind situația actuală a cazurilor de CoVid din zona noastră și a pașilor care trebuie urmați în momentul în care o persoană află că este pozitivă.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Barbu Gh.

    23 decembrie, 2021 at 10:08 pm

    FOARTE BINE!!!

    Ăia își respectă jurământul. Ăia sunt medici adevărați, nu lighioanele ca Ghiță pensatul, Cercel, Imbri, Musta, Mahler și alte lighioane.

    TOTUȘI, CINE ESTEBULARCA ASTA????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes