Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Clădirea primăriei Brașov va fi iluminată în portocaliu. Astăzi este Ziua Mondială a Siguranței Pacientului

Publicat

pe

În fiecare an, pe 17 septembrie, omenirea marchează Ziua Mondială a Siguranței Pacientului, iar cu această ocazie în toate colțurile lumii au loc tot felul de evenimente pentru a celebra această zi importantă. Ziua pacientului nu va trece neobservată la Brașov. Municipalitatea a anunțat că, în această seară, clădirea primăriei va fi iluminată în portocaliu. Aceasta este practic culoarea simbol care a fost aleasă de Organizația Mondială a Sănătății.

Publicitate

Anul acesta, tema Zilei Mondiale a Siguranţei Pacientului este „Folosirea sigură a medicamentelor”, conform Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate.

În regiunea europeană, potrivit OMS, 50-70% din problemele cauzate de erori în administrarea medicamentelor pot fi prevenite prin abordări sistematice complexe a siguranței pacienților. Volumul mare de muncă și lipsa cadrelor medicale, în regiunea europeană, contribuie la peste 20% din erorile de medicație.

Administrarea incorectă a medicamentelor este cauza a mai mult de jumătate din problemele prevenibile asociate asistenței medicale, potrivit datelor Organizației Mondiale a Sănătății.

Publicitate

În fiecare an, începând din 2019, în 17 septembrie este sărbătorită Ziua Mondială a Siguranței Pacientului, declarată de Organizația Mondială a Sănătății pentru a evidenția importanța siguranței pacienților, pentru a crește conștientizarea și implicarea
publicului, sporirea înțelegerii globale și stimularea solidarității.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes