Connect with us
Publicitate

Social

Clădirea Primăriei Brașov va fi iluminată în mov. Astăzi este marcată Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități

Publicat

pe

Pe data de 3 decembrie, la nivel mondial este celebrată Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități. Brașovul se alătură celei de-a treia ediții a PURPLE NIGHT ROMANIA, o inițiativă a Romanian Diversity Chamber of Commerce (RDCC) ce a luat naștere în 2020, prin care, în colaborare cu membri, parteneri, ambasade, insituții publice și alți actori interesați, se iluminează România în mov, culoarea oficială a acestei cauze. Și primăria Brașov va fi colorată în mov, în această seară.

Marcarea acestei zile vizează promovarea unei mai bune înţelegeri a problemelor cu care se confruntă persoanele cu dizabilităţi, precum şi susţinerea demnităţii, a drepturilor şi a bunăstării acestora. Este, totodată, o ocazie pentru o schimbare de atitudine faţă de aceste persoane, prin eliminarea barierelor în ceea ce priveşte implicarea lor în diverse sfere de activitate.

Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi se concentrează pe accesul acestor persoane la dezvoltare incluzivă, echitabilă şi durabilă, aşa cum se prevede în Agenda pentru Dezvoltare Durabilă 2030, care se angajează să „nu lase pe nimeni în urmă” şi recunoaşte dizabilitatea ca fiind o problemă esenţială, ce trebuie luată în considerare în implementarea celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă, problemele specifice persoanelor cu dizabilităţi prevăzute de aceste obiective privind educaţia, creşterea şi ocuparea forţei de muncă, inegalitatea, accesibilitatea aşezărilor umane etc.

În acest moment, în centrele și locuințele protejate aparținând DGASPC Brașov sunt instituționalizate 343 de persoane cu dizabilități. ( 278 adulți și 65 copii). Totodată, DGASPC Brașov are în evidență 20051 persoane cu dizabilități, din care 18353 adulți și 1698 copii.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes