Connect with us
Publicitate

Social

Clădirea Primăriei Brașov și literele de pe Tâmpa vor fi iluminate în albastru și galben. Ucraina marchează Ziua Drapelului Național și Ziua Independenței

Publicat

pe

După ce vreme de câteva luni literele de pe Tâmpa au fost iluminate în culorile drapelului Ucrainei, autoritățile locale au anunțat că vor face, din nou, acest gest în semn de solidaritate pentru țara vecină.

Publicitate

În următoarele două seri, sigla „BRASOV” va fi colorată în albastru și galben pentru a marca două evenimente importante celebrate în Ucraina. Este vorba despre Ziua Drapelului Național, pe 23 august, și Ziua Independenței, pe 24 august.

„Ziua Independenței Ucrainei coincide și cu împlinirea a 6 luni de la începutul invaziei ruse. Brașovul a fost printre primele comunități care s-a implicat activ pentru a trimite ajutoare și pentru a îi sprijini pe refugiații ucraineni. După luni de zile de implicarea a comunității brașovene, de la primărie, organizații neguvernamentale, companii, la simpli cetățeni, în trimiterea de tone de ajutoare în Ucraina și sprijinirea a mii de cetățeni ucraineni care au ajuns la Brașov, eforturile comunității brașovene vor continua până la finalizarea războiului”, au declarat reprezentanții Primăriei Brașov.

Steagul Ucrainei a fost adoptat oficial pentru prima oară în istorie în 1918. El are benzi orizontale de dimensiuni egale în culorile albastru și galben. Combinația de albastru și galben ca simbol al pământurilor ucrainene provine de la steagul Regatului Galiția-Volhynia, folosit în secolul al XII-lea. Ca steag național, el a fost folosit încă din Primăvara Națiunilor din 1848, când a fost arborat deasupra Primăriei din Lviv.

Publicitate

A fost adoptat oficial ca steag de stat pentru prima dată în 1918, de către Republica Populară Ucraineană de Vest, și folosit ulterior de Republica Populară Ucraineană. Când Ucraina a fost inclusă în Uniunea Sovietică, steagul bicolor a fost scos în afara legii. El a fost apoi adoptat provizoriu pentru ceremoniile oficiale în septembrie 1991, după obținerea independenței Ucrainei, înainte de a fi prezentat oficial la 28 ianuarie 1992, de către Parlamentul Ucrainei. Din 2004, Ucraina sărbătorește Ziua Drapelului Național pe 23 august.

Cea de-a doua sărbătoare, Ziua Independenței, este celebrată anual în data de 24 august și este ziua națională a Ucrainei, în care se sărbătorește adoptarea Declarației de Independență față de Uniunea Sovietică, în anul 1991. Declarația de Independență a fost emisă la 24 august 1991 și confirmată prin referendumul din 1 decembrie 1991.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes