Connect with us
Publicitate

Administrație

CJ Brașov îi dă în judecată pe sibienii de la Construcții SA – Prejudiciu de peste 7 milioane lei la lucrările de la aeroport

Publicitate

Publicat

pe

Consiliul Judeţean (CJ) Braşov va încerca să-şi recupereze pagubele rezultate în urma încheierii contractului cu firma sibiană Construcţii SA Sibiu, care a fost contractată, în 2019, pentru a realiza lucrările la Aeroportul din Ghimbav, uzând de garanţia de bună execuţie depusă de firmă. Prejudiciul este de peste 7 milioane de lei, scrie Agerpres.

Publicitate

Preşedintele CJ Braşov, Adrian Veştea, a prezentat miercuri, într-o conferinţă de presă, argumentele care au dus la rezilierea contractului cu firma sibiană, menţionând că, CJ Braşov a contractat experţi pentru realizarea unei expertize tehnice extrajudiciare de constatare, iar raportul prezentat de către aceştia constată că antreprenorul SC Construcţii SA a încălcat prevederile contractului şi a întârziat în mod nejustificat execuţia lucrărilor.

Conform sursei citate, deşi CJ Braşov a notificat în repetate rânduri antreprenorul cu privire la îndeplinirea defectuoasă a contractului, acesta nu şi-a respectat obligaţiile contractuale la termenele şi în condiţiile stipulate în contract, motiv pentru care a transmis, în data de 7.10.2020, notificarea de reziliere a contractului, acesta fiind reziliat începând cu data de 23.10.2020, din cauza neîndeplinirii acestuia.

Procesul de degradare a structurilor începute în contractul cu SC Construcţii SA este semnificativ, din cauză că acestea nu au fost protejate sub nicio formă în iarna care a trecut, deşi, prin adresa nr. 17570/29.10.2020, beneficiarul a somat antreprenorul să ia toate măsurile necesare şi rezonabile pentru a proteja lucrările executate.

Publicitate

Pe amplasamentul aeroportului se execută lucrări de investiţii în baza altor două contracte semnate cu alţi antreprenori, iar finalizarea acestora este condiţionată de realizarea obiectivelor de investiţii care făceau obiectul contractului cu SC Construcţii SA, a susţinut Veştea.

„În urma expertizelor care vor fi făcute şi a lucrărilor care urmează să fie efectuate, vom vedea pe situaţiile de lucrări, în cazul în care au fost decontate şi s-au deteriorat, vom constata la timpul potrivit şi ne vom îndrepta împotriva garanţiei de bună execuţie, care a fost de 2,7 milioane de lei, dar şi ultima factură pe care o au emis-o, de 4,4 milioane de lei şi care, în accepţiunea dirigintelui de şantier, este de 440.000 de lei”, a declarat preşedintele CJ Braşov.

Valoarea estimată a realizării celor 9 obiective de investiţii din cadrul aeroportului este de aproximativ 30 de milioane de lei.

sursa: Agerpres

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes