Connect with us
Publicitate

Social

CJ Brașov anunță că stadiul lucrărilor de modernizare a spitalului de Pneumoftiziologie Sânpetru a ajuns la 60%

Publicat

pe

COMUNICAT DE PRESĂ

Publicitate

Lucrările de modernizare şi eficientizare energetică a clădirii principale în care funcţionează Unitatea Medico-Socială de Pneumoftiziologie de la Sânpetru sunt în plină desfăşurare. Ele fac parte din proiectul „Reparații capitale, modernizare, eficientizare energetică a Unității de Asistență Medico-Socială de Pneumoftiziologie Sânpetru”, implementat de Judeţul Braşov cu fonduri europene accesate în cadrul Axei prioritare 3 – „Sprijinirea  tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon” a Programului Operaţional Regional 2014-2020.

Lucrările au fost proiectate şi sunt executate de Asocierea SC Romfit Grup SRL – SC HAR & H SRL, valoarea contractului fiind de 10.169.722,86 lei (inclusiv TVA).

Daniel Gligoraş, administratorul public al Judeţului Braşov, alături de vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Gabor, a inspectat recent şantierul de la Sânpetru şi a constatat că până în prezent au fost terminate 80% din lucrările de rezistenţă, 40% din lucrările de arhitectură, 60% din lucrările la instalaţiile electrice şi 60% din lucrările la instalaţiile de încălzire, ventilaţie şi aer condiţionat. Practic, stadiul fizic general de realizare a lucrărilor incluse în proiect este de 60%.

Publicitate

Clădirea UAMS Sânpetru este una de tip pavilionar, fiind alcătuită din cinci corpuri alipite, cu înălțimi și funcțiuni diferite. Este vorba despre un cămin, un corp de legătură, blocul alimentar, pavilionul administrativ şi sala festivă.

Cel mai mare avans se înregistrează la sala de festivităţi. Aici s-au executat desfaceri de pardoseli şi de tencuieli exterioare, demontarea tâmplăriei şi a elementelor adiacente, cămăşuirea fundaţiei şi a faţadei, refacerea plăcii care asigură suportul pardoselii, consolidarea planşeului, compartimentări interioare, montajul tubulaturilor şi racordurilor, pregătirea montării obiectelor sanitare, realizarea instalaţiilor electrice, montarea instalaţiilor de încălzire în pardoseală şi pregătirea acoperişului pentru montarea învelitorii.

În ceea ce priveşte situaţia celorlalte patru corpuri de clădire, executantul a decopertat faţadele pentru montarea plasei, a început cămăşuirea fundaţiilor, a desfăcut acoperişul şi a realizat astereala, a executat instalaţia de hidranţi şi a început lucrările la instalaţiile electrice, de încălzire, ventilaţie şi aer condiţionat.

„Sunt mulţumit de modul cum evoluează acest şantier. Constructorul ne-a prezentat stadiul de execuţie şi ne-a explicat că montarea echipamentelor şi înaintarea lucrărilor sunt strict condiţionate de deschiderea de noi fronturi de lucru, fapt care deja s-a întâmplat. Cel mai important aspect este că la finalul acestui şantier vom avea o clădire complet modernizată şi utilată, care va asigura condiţii optime pentru desfăşurarea activităţii de asistenţă socială şi medicală”, a spus administratorul public Daniel Gligoraş.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea, a menţionat că „lucrăm la definitivarea listei proiectelor pentru care administraţia judeţeană îşi propune să acceseze fonduri europene, în cadrul perioadei de programare 2021 – 2027. După succesul pe care l-am avut în actualul mandat, când am reuşit să atragem fonduri nerambursabile pe toate axele de finanţare şi pe toate domeniile pe care am fost eligibili, suntem încrezători că vom continua să scriem proiecte eligibile şi să fim campionii Regiunii Centru la atragerea banilor europeni”.

Publicitate

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes