Connect with us

Social

CJ Brașov anunță că stadiul lucrărilor de modernizare a spitalului de Pneumoftiziologie Sânpetru a ajuns la 60%

Redactia

Publicat

pe

COMUNICAT DE PRESĂ

Publicitate

Lucrările de modernizare şi eficientizare energetică a clădirii principale în care funcţionează Unitatea Medico-Socială de Pneumoftiziologie de la Sânpetru sunt în plină desfăşurare. Ele fac parte din proiectul „Reparații capitale, modernizare, eficientizare energetică a Unității de Asistență Medico-Socială de Pneumoftiziologie Sânpetru”, implementat de Judeţul Braşov cu fonduri europene accesate în cadrul Axei prioritare 3 – „Sprijinirea  tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon” a Programului Operaţional Regional 2014-2020.

Lucrările au fost proiectate şi sunt executate de Asocierea SC Romfit Grup SRL – SC HAR & H SRL, valoarea contractului fiind de 10.169.722,86 lei (inclusiv TVA).

Publicitate

Daniel Gligoraş, administratorul public al Judeţului Braşov, alături de vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Gabor, a inspectat recent şantierul de la Sânpetru şi a constatat că până în prezent au fost terminate 80% din lucrările de rezistenţă, 40% din lucrările de arhitectură, 60% din lucrările la instalaţiile electrice şi 60% din lucrările la instalaţiile de încălzire, ventilaţie şi aer condiţionat. Practic, stadiul fizic general de realizare a lucrărilor incluse în proiect este de 60%.

Clădirea UAMS Sânpetru este una de tip pavilionar, fiind alcătuită din cinci corpuri alipite, cu înălțimi și funcțiuni diferite. Este vorba despre un cămin, un corp de legătură, blocul alimentar, pavilionul administrativ şi sala festivă.

Publicitate

Cel mai mare avans se înregistrează la sala de festivităţi. Aici s-au executat desfaceri de pardoseli şi de tencuieli exterioare, demontarea tâmplăriei şi a elementelor adiacente, cămăşuirea fundaţiei şi a faţadei, refacerea plăcii care asigură suportul pardoselii, consolidarea planşeului, compartimentări interioare, montajul tubulaturilor şi racordurilor, pregătirea montării obiectelor sanitare, realizarea instalaţiilor electrice, montarea instalaţiilor de încălzire în pardoseală şi pregătirea acoperişului pentru montarea învelitorii.

În ceea ce priveşte situaţia celorlalte patru corpuri de clădire, executantul a decopertat faţadele pentru montarea plasei, a început cămăşuirea fundaţiilor, a desfăcut acoperişul şi a realizat astereala, a executat instalaţia de hidranţi şi a început lucrările la instalaţiile electrice, de încălzire, ventilaţie şi aer condiţionat.

„Sunt mulţumit de modul cum evoluează acest şantier. Constructorul ne-a prezentat stadiul de execuţie şi ne-a explicat că montarea echipamentelor şi înaintarea lucrărilor sunt strict condiţionate de deschiderea de noi fronturi de lucru, fapt care deja s-a întâmplat. Cel mai important aspect este că la finalul acestui şantier vom avea o clădire complet modernizată şi utilată, care va asigura condiţii optime pentru desfăşurarea activităţii de asistenţă socială şi medicală”, a spus administratorul public Daniel Gligoraş.

Publicitate

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea, a menţionat că „lucrăm la definitivarea listei proiectelor pentru care administraţia judeţeană îşi propune să acceseze fonduri europene, în cadrul perioadei de programare 2021 – 2027. După succesul pe care l-am avut în actualul mandat, când am reuşit să atragem fonduri nerambursabile pe toate axele de finanţare şi pe toate domeniile pe care am fost eligibili, suntem încrezători că vom continua să scriem proiecte eligibile şi să fim campionii Regiunii Centru la atragerea banilor europeni”.

Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Social

Incidența scade la 4,92 în Brașov – Situația pe localități

Avatar

Publicat

pe

Publicitate

Incidența la nivel județean a ajuns la 3,90 cazuri la mia de locuitori. În municipiul Brașov rata de infectare a scăzut din nou. Vineri, 16 aprilie, incidența la nivelul municipiului este de 4,92, conform datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică Brașov.

În prezent, cea mai mare rată de incidență este în comuna Comana, și anume 13,33 la mie.

Publicitate

Totodată în județul Brașov au fost descoperite 127 cazuri de SARS – CoV-2 în ultimele 24 ore.

În ceea ce privește rata de incidență cumulată în localitățile din județul Brașov este următoarea:

Publicitate
Citește mai mult

Social

Primarul Clujului, Emil Boc, laudă atitudinea Andreei Moldovan după remaniere: „a ieşit cu demnitate în faţa uraganului şi a spus că decizia trebuie respectată”

Avatar

Publicat

pe

Publicitate

Primarul oraşului Cluj-Napoca, Emil Boc, îi recomandă lui Vlad Voiculescu să ia exemplul Andreei Moldovan, care a ieşit „în faţa uraganului” cu demnitate şi a spus că viaţa merge mai departe după remaniere.

Emil Boc (PNL) spune, joi, la Digi 24, că i-a plăcut foarte mult atitudinea Andreei Moldovan, după remaniere: a ieşit cu demnitate în faţa uraganului şi a spus că decizia trebuie respectată.

Publicitate

„Uitaţi-vă la reacţia de excepţie a doamnei Andreea Moldovan. Putem să fim de acord cu unele sau cu altele din lucrurile pe care le-a făcut. Cu siguranţă a făcut foarte multe lucruri bune. E un om cu expertiză, dar uitaţi ce reacţie a avut. A ieşit în faţa presei, în faţa uraganului, cu demnitate şi a spus că această decizie trebuie respectată, . A înţeles locul pe care îl are un tehnocrat, pentru că şi ministrul, şi secretarul de stat sunt oameni politici în esenţă. Acolo sunt produsul politicii. Au înţeles acest lucru, viaţa trebuie să meargă mai departe cu altcineva. Nu este o tragedie”, a spus Emil Boc.

Liberalul le transmite membrilor USR PLUS că nu poate fi transformată o problemă personală în problema unei ţări.

Publicitate

Boc este de părere că dacă ministrul Voiculescu ar spune că trebuie să meargă mai departe coaliţia ar fi o soluţie pentru aplanarea scandalului.

„Dacă ar veni şi ar spune: . (…) Poate fi o idee pentru domnul Voiculescu”, a mai spus Boc.

Boc mai spune că solicitarea de a schimba premierul când face o remaniere guvernamentală nu are acoperire constituţională. În plus, nu se poate ca de fiecare dată când premierul remaniază un ministru să fie schimbat întregul Guvern.

Publicitate

„Vă daţi seama ce înseamnă schimbarea premierului? Înseamnă căderea întregului Guvern, 10- 15 zile de harababură (…). Sunt de acord că cei din USR PLUS pot să nu fie de acord cu decizia premierului, dar când au intrat la guvernare au acceptat Constituţia României care dă dreptul primului ministru să conducă un guvern. Nu sunt trei guverne. Într-un guvern nu sunt 20 de prim-miniştri, este unul singur şi atunci trebuie să îi dau posibilitatea primului ministru să îşi ajusteze din mers echipa guvernamentală”, a mai spus Boc.

Publicitate
Citește mai mult

Social

Pe Aeroportul din Braşov se vor efectua curând primele zboruri interne

Avatar

Publicat

pe

Publicitate

Terminalul aeroportului din Braşov este aproape gata şi din toamnă se vor efectua zboruri interne cu aeronave de mici dimensiuni spune Alexandru Anghel, reprezentantul direcţiei de implementare a aeroportului. Clădirea terminalului care permite un trafic de 1,2 milioane de pasageri anual este finalizată în proporţie de 93% şi acum se lucrează la finisaje.

„Interesul companiilor de zbor este foarte ridicat şi real pentru că zona Braşovului este cu potenţial şi nu depinde de sezon. Practic am avut discuţii cu toate companiile mari din România”, a spus Alexandru Anghel, reprezentantul direcţiei de implementare a aeroportului pentru Mediafax.

Publicitate

Urmează să instaleze echipamentele de sortare bagaje de la subsol şi să pună în funcţiune scările rulante şi lifturile. Lucrările terminalului de pasageri au început anul trecut în martie, iar valoarea depăşeşte 30 de milioane de euro.

„Avem un proiect de a aduce calea ferată din Ghimbav până la aeroport. Cred că vom fi primul aeroport din România care avem prevăzută cale ferată”, adaugă Alexandru Anghel, directorul Direcţiei de Implementare a aeroportului.

CJ: Anul viitor, de la 1 aprilie, vom avea curse aeriene internaţionale de pe Aeroportul Braşov. Primele zboruri vor fi pe rute interne

Publicitate
Citește mai mult
Publicitate
Publicitate

De Interes

>