Connect with us
Publicitate

Eveniment

Circulaţie feroviară blocată între Sibiu şi Braşov. Locomotiva trenului de Budapesta s-a defectat. Alte trei trenuri sunt blocate în gări

Publicat

pe

Publicitate

O locomotivă defectă la trenul Ister, IRN 473, a blocat sâmbătă dimineața circulația feroviară pe Magistrala 200, între stațiile Voila și Făgăraș.

Garnitura operată de SNTFC CFR Călători a plecat vineri seara la ora locală 19,10 din Budapest Keleti, cu destinația finală București Nord, unde ar fi trebuit să ajungă sâmbătă dimineață la ora 11,30. Trenul a ajuns la timp pe teritoriul României, la ora 0,29 în stația Curtici. Numai că în jurul orei 7,25, între stațiile Voila și Făgăraș de pe Magistrala 200 (linie simplă, neelectrificată), locomotiva diesel s-a defectat.

Trenul urmează să fie retras din linie curentă cu locomotiva garniturii IRN 77, până în stația Făgăraș, de unde va fi reînscris în circulație cu o altă locomotivă, trimisă din Sibiu, a informat Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA, transmite clubferoviar.ro.

Până la retragerea trenului IRN 473 din linie curentă, alte trei garnituri – IRN 77, R 2101 și R 2512  – staționează temporar, în gările adiacente, pentru eliberarea secției CF Voila – Făgăraș deoarece, așa cum am precizat mai sus, pe acest tronson este linie simplă. Pe cale de consecință, dacă un tren este defect în linie curentă, între două stații, celelalte garnituri trebuie să aștepte deblocarea liniei pentru a-și continua călătoria.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes