Connect with us
Publicitate

Eveniment

Circulația feroviară pe două magistrale din Brașov și Harghita a fost oprită seara trecută. Șinele s-au fisurat, iar trenurile nu au mai putut să înainteze

Publicat

pe

Publicitate

Vești proaste pentru românii care circulă cu trenul în centru țării. Circulația feroviară pe două magistrale din Brașov și Harghita a fost oprită seara trecută după ce șinele s-au fisurat, iar trenurile nu au mai putut să înainteze.

„Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că traficul feroviar este oprit pe Magistrala 300 Brașov – Sighișoara, în zona localității Apața (km.CF. 216), județul Brașov, din cauza șinei de cale ferată care s-a fisurat”, au anunțat reprezentanții Inspectoratului General al Poliției Române.

Potrivit clubferoviar.ro, pe Magistrala 300, în zona Apața, se desfășoară în momentul de față lucrări de modernizare a căii ferate cu fonduri europene, executate de Asocierea Railworks. Din această cauză, un fir de circulație a fost demontat pentru a fi modernizat, iar trenurile circulă pe celălalt fir. Șina fisurată este una veche, care urma a fi înlocuită atunci când se ajungea la modernizarea firului aflat în circulație.

Probleme au fost și în județul Harghita, tot din cauza unei șine care s-a fisurat.

Publicitate

„Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că traficul feroviar este oprit pe Magistrala 400 Miercurea Ciuc – Toplița, în zona localității Izvorul Mureșului (km.CF. 134), județul Mureș, din cauza șinei de cale ferată care s-a fisurat”, se arată într-un alt comunicat al polițiștilor.

După ce au angajații CFR au lucrat toată noaptea la remedierea problemelor, în această dimineață traficul feroviar a fost reluat.

„Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că traficul feroviar a fost reluat pe Magistrala 300 Brașov – Sighișoara, în zona localității Apața, județul Brașov, și pe Magistrala 400 Miercurea Ciuc – Toplița, în zona localității Izvorul Mureșului, județul Mureș, după înlocuirea segmentelor de șină fisurată”, au anunțat oamenii legii.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes