Connect with us
Publicitate

Eveniment

Circulația feroviară blocată pe Regionala CFR Brașov. Un copac a căzut pe șine. Două trenuri au staționat în frig, fără curent

Publicat

pe

Publicitate

Haos în judetul Mureș, după ce două trenuri au fost blocate. Oamenii au stat ore în șir în frig, fără curent electric din cauza unui copac care a căzut pe calea ferată. 

Joi seară, un incident nefericit a perturbat linia ferată între stațiile Lunca Bradului și Răstolița, obligând Compania Națională de Căi Ferate “CFR” SA să oprească traficul feroviar pe această secțiune. Un arbore ars a căzut pe firul de contact, provocând o situație de urgență ce a necesitat intervenția imediată a echipei de specialitate.

Personalul de la Regionala CF Brașov a fost desfășurat la locul incidentului cu o drezină pantograf, echipament specializat în astfel de situații, pentru a tăia și îndepărta copacul prăbușit. Incidentul, localizat la kilometrul 215+500, a impus, de asemenea, lucrări de înlocuire a firului de contact, care fusese topit de arborele ars.

Ca urmare a acestei situații, traficul feroviar a fost grav afectat. Trenul de călători IR 1645, care efectua ruta București Nord – Târgu Mureș, a fost oprit temporar la ora 19:50, în timp ce trenul privat 10734 a fost nevoit să staționeze în Răstolița. În cazul în care intervenția ar fi necesitat o durată mai mare pentru finalizare, CFR a luat în considerare posibilitatea dublării celor două trenuri cu o locomotivă diesel pe segmentul respectiv, planificând reluarea lucrărilor într-o pauză de circulație după ora 23:00.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes