Connect with us
Publicitate

Turism

Circuite medievale în jurul Brașovului. Turiştii pot face ture la cetăţi şi biserici fortificate. Preţuri de la 250 de euro pentru patru zile de experienţe inedite

Publicat

pe

În Transilvania se pot face foarte multe circuite turistice care unesc cetățile și bisericile fortificate din perioada medievală.

Recent renovate sunt cetățile Rupea și Feldioara au fost incluse deja în circuitele culturale din jurul Brașovului. În aceeași zonă este și cetatea Râșnov, recuperată și aceasta, după reabilitare.

Publicitate

Elementele arhitecturale comune cetăților Râșnov, Rupea și Feldioara se pot observa foarte bine într-o vizită care le poate uni în aceeași zi, distanța dintre ele nefiind foarte mare. Natura oferă, la rândul ei, un spectacol fascinant, iar în aceeași zonă se pot face și drumeții montane, în apropiere fiind masivele Piatra Craiului, Bucegi și Postăvarul.

Și bisericile fortificate din jurul Brașovului sunt fascinante pentru cei care caută semne ale perioadei medievale. Foarte asemănătoare cu cetățile țărănești, biserici fortificate au fost locul de refugiu pentru populația din această regiune, fiind foarte bine organizate, atât pentru timp de pace, cât și pentru perioadele în care serveau ca fortărețe, pentru apărare. Cea mai cunoscută este Prejmer, unică în lume prin conceptul care a stat la baza construirii spațiilor de adăpost, în caz de asediu.

„La ora actuală, observ o tendinţă de creştere a cererii pentru circuitele care au ca temă cetăţile atât din partea turiştilor străini, cât mai ales din partea turiştilor români. În general, există circuite tematice unde domină vizitarea cetăţilor şi circuite care includ pe traseu câteva cetăţi, castele, palate.

Publicitate

Majoritatea acestor circuite combină vizitarea cetăţilor şi a altor clădiri istorice cu experienţele gatronomice, de spa şi welness sau vitivinicole”, spune consultantul în turism Traian Bădulescu, potrivit antena3.ro.

Prețul unui circuit de patru zile, cu trei nopți de cazare, la pensiuni sau hoteluri de trei stele/margarete, pornește de la circa 250 de euro de persoană, pentru obiectivele din jurul Brașovului.

Muzeul Etnografic „Gheorghe Cernea” Rupea

Și muzeele de etnografie au început să atragă un număr mare de vizitatori. Modul de organizare al acestora, expozițiile interactive și evenimentele pe care le găzduiesc în ultimul timp le-au făcut mai atractive. Muzeul de Etnografie de la Rupea oferă vizitatorilor expoziţii care-i pot ajuta să înţeleagă viaţa din ultimul mileniu a locuitorior întregii zone, de la Rupea, Viscri, Saschiz şi din celelate sate învecinate. Cei care vor să viziteze cetatea Rupea şi Muzeul de Etnografie au la dispoziţie un bilet comun pentru ambele obiective.

Muzeul de Etnografie de la Rupea este o secţie a celui de la Braşov şi s-a înfiinţat, în forma actuală, în 2008. Colecţiile permanente de aici prezintă aspecte din viaţa locuitorilor din zona Rupea. În sala centrală de la parter este prezentată o scenă de sărbătoare din satul Viscri.

Publicitate

Înainte cu o zi de Sfinţii apostoli Petru şi Pavel, fetele adunau flori de câmp, iar băieţii adunau frunze de stejar şi împleteau coroane, iar acest aspect din viața comunității de sași îi ajută pe vizitatori să înțeleagă de ce erau organizate într-un anumit fel aceste localități din Transilvania.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes