Turism
Circuite medievale în jurul Brașovului. Turiştii pot face ture la cetăţi şi biserici fortificate. Preţuri de la 250 de euro pentru patru zile de experienţe inedite

În Transilvania se pot face foarte multe circuite turistice care unesc cetățile și bisericile fortificate din perioada medievală.
Recent renovate sunt cetățile Rupea și Feldioara au fost incluse deja în circuitele culturale din jurul Brașovului. În aceeași zonă este și cetatea Râșnov, recuperată și aceasta, după reabilitare.
Elementele arhitecturale comune cetăților Râșnov, Rupea și Feldioara se pot observa foarte bine într-o vizită care le poate uni în aceeași zi, distanța dintre ele nefiind foarte mare. Natura oferă, la rândul ei, un spectacol fascinant, iar în aceeași zonă se pot face și drumeții montane, în apropiere fiind masivele Piatra Craiului, Bucegi și Postăvarul.
Și bisericile fortificate din jurul Brașovului sunt fascinante pentru cei care caută semne ale perioadei medievale. Foarte asemănătoare cu cetățile țărănești, biserici fortificate au fost locul de refugiu pentru populația din această regiune, fiind foarte bine organizate, atât pentru timp de pace, cât și pentru perioadele în care serveau ca fortărețe, pentru apărare. Cea mai cunoscută este Prejmer, unică în lume prin conceptul care a stat la baza construirii spațiilor de adăpost, în caz de asediu.
„La ora actuală, observ o tendinţă de creştere a cererii pentru circuitele care au ca temă cetăţile atât din partea turiştilor străini, cât mai ales din partea turiştilor români. În general, există circuite tematice unde domină vizitarea cetăţilor şi circuite care includ pe traseu câteva cetăţi, castele, palate.
Majoritatea acestor circuite combină vizitarea cetăţilor şi a altor clădiri istorice cu experienţele gatronomice, de spa şi welness sau vitivinicole”, spune consultantul în turism Traian Bădulescu, potrivit antena3.ro.
Prețul unui circuit de patru zile, cu trei nopți de cazare, la pensiuni sau hoteluri de trei stele/margarete, pornește de la circa 250 de euro de persoană, pentru obiectivele din jurul Brașovului.
Muzeul Etnografic „Gheorghe Cernea” Rupea
Și muzeele de etnografie au început să atragă un număr mare de vizitatori. Modul de organizare al acestora, expozițiile interactive și evenimentele pe care le găzduiesc în ultimul timp le-au făcut mai atractive. Muzeul de Etnografie de la Rupea oferă vizitatorilor expoziţii care-i pot ajuta să înţeleagă viaţa din ultimul mileniu a locuitorior întregii zone, de la Rupea, Viscri, Saschiz şi din celelate sate învecinate. Cei care vor să viziteze cetatea Rupea şi Muzeul de Etnografie au la dispoziţie un bilet comun pentru ambele obiective.
Muzeul de Etnografie de la Rupea este o secţie a celui de la Braşov şi s-a înfiinţat, în forma actuală, în 2008. Colecţiile permanente de aici prezintă aspecte din viaţa locuitorilor din zona Rupea. În sala centrală de la parter este prezentată o scenă de sărbătoare din satul Viscri.
Înainte cu o zi de Sfinţii apostoli Petru şi Pavel, fetele adunau flori de câmp, iar băieţii adunau frunze de stejar şi împleteau coroane, iar acest aspect din viața comunității de sași îi ajută pe vizitatori să înțeleagă de ce erau organizate într-un anumit fel aceste localități din Transilvania.
-
Entertainmentacum 3 zile
Patinoarul Olimpia, din Brașov, se deschide marți seară. Cât îi va costa pe brașoveni și turiști distracția pe gheață
-
Evenimentacum o zi
VIDEO / Jaf la Braşov! 76.000 de Euro au fost furaţi de la un bărbat, pe Bulevarul Gării
-
Turismacum 2 zile
O noapte la un hotel de 3 stele în Poiana Braşov a ajuns cât un sejur în Austria, Italia sau Bulgaria: „De banii ăștia mă duc la Innsbruck, îmi mai rămân să merg o săptămână la bulgari / Am luat o vacanță de opt zile în Italia la banii ăștia”
-
Economicacum 2 zile
Primul hotel Kempinski din România se deschide la Poiana Brașov. Kempinski este grupul hotelier de lux cu cea mai îndelungată existență din Europa
-
Businessacum 2 zile
FOTOREPORTAJ / Povești crestate pe pâine, într-o brutărie din Bod. O fostă jurnalistă din Brașov a renunțat la reportaje și a deschis o mică afacere cu produse de panificație
-
Evenimentacum 2 zile
Dubă plină cu lemn fără documente de provenienţă depistată de poliţiştii braşoveni
-
Economicacum 2 zile
CFR Marfă vinde un hotel din Predeal: „Trebuie să îl ia cineva care se pricepe în domeniul turistic”
-
Administrațieacum 2 zile
De mâine, „Miercurea brașovenilor” pe pârtiile din Poiana Brașov. Schiorii din oraş plătesc doar jumătate de preţ la instalaţiile pe cablu din staţiune