Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Ciotul de autostradă Cristian – Râşnov a devenit ocolitoare de lux pentru cele două localităţi

Publicat

pe

Tronsonul a fost dat în folosință în luna decembrie. Are puțin peste șase kilometri de autostradă și 3,5 kilometri de drumuri de legătură şi a costat aproape 120 de milioane de lei.

Publicitate

Tronsonul de autostradă are o lungime mai mică de șapte kilometri și scurtează un sector de 7,8 kilometri, al Drumului Național 73, situat între localitatea Cristian și, mai încolo, localitatea Râșnov, transmite observatornews.ro.

Tronsonul a fost anunțat drept primul sector dat în lucru, al viitoarei autostrăzi Brașov – Ploiești. A ajuns, însă, ocolitoare de lux, pentru cele două localități. Comuna Cristian are aproximativ 5000 de locuitori, iar orașul Râșnov aproximativ 15 mii. Cele două localități sunt pe DN73, pe care turiștii ajung de la Brașov la Cetatea Râșnov, Castelul Bran sau zona turistică Bran – Moieciu.

„Pentru noi este aur. Pentru localitatea Cristian și Râșnov, sunt niște investiții foarte benefice, și nu numai pentru noi, și pentru participanții la trafic”., spune Gicu Cojocaru, primarul localității Cristian.

Publicitate

Conducerea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere spune că restul tronsoanelor autostrăzii Brașov – Ploiești nu vor intra în execuție mai devreme de trei ani. Și dă vina pe birocrație, pentru aceste întârzieri.

„În data de 09.11.2020 a avut loc depunerea ofertelor. În prezent, oferta depusă se află în evaluare.Stadiul actual si calendarul estimativ al proiectului sunt in concordanță cu cerințele derulării unui proiect european care să cuprindă o documentaţie matură, cu o perspectivă de execuţie a lucrărilor într-un ritm rapid și fără blocaje nejustificate”, spune Manuela Dumitru, purtător de cuvânt CNAIR

Lucrările la cei șase kilometri de autostradă dintre Cristian și Râșnov au început în mai 2019 și au durat un an și jumătate.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes