Connect with us
Publicitate

Administrație

Ciotul de autostradă A3, construit în județul Brașov, va deveni ocolitoarea orașului Râșnov

Publicat

pe

Capătul autostrăzii A3, construit între localitățile Râșnov și Cristian va deveni variantă ocolitoare pentru vehiculele cu o greutate mai mare de 7,5 tone care în mod normal circulă în prezent pe Drumul Național 73. Autoritățile locale din Râșnov au făcut solicitări către CNAIR pentru instituirea restricțiilor de circulație pentru camioane și tiruri, iar drumarii au fost de acord cu cerințele edililor.

Publicitate

„Din 2020, de când a fost inaugurat lotul Râșnov – Cristian din Autostrada București – Brașov (A3), primăria orașului Râșnov a solicitat Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere – Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov, ca pe DN73, segmentul care traversează orașul nostru să fie instituită o restricție de circulație pentru mașinile cu tonaj mai mare de 7,5 tone, iar autovehiculele care depășesc această limită să fie redirecționate pe A3. În urma analizării solicitării primăriei, DRDP Brașov a fost de acord cu instituirea restricțiilor pentru traficul de tranzit având masa totală mai mare de 7,5 tone. Restricțiile vor intra în vigoare imediat după instalarea noilor semne de circulație”, au anunțat reprezentanții Primăriei Râșnov.

De instalarea semnelor de circulație se vor ocupa autoritățile din stațiunea turistică. Noile indicatoare au fost deja comandate și vor fi montate în zilele ce urmează. După ce acest lucru va fi finalizat, mașinile de mare tonaj nu vor mai avea voie să tranziteze orașul, pe DN73, ci vor trebuie să folosească lotul Râșnov – Cristian din Autostrada București – Brașov (A3).

Mica bucată din autostrada A3 are o lungime de aproximativ 6,3 km de autostradă și 3,5 km de drum de legătură cu câte două benzi pe sens. Construcția acestui tronson a costat în jur de 25 de milioane de euro.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes