Connect with us
Publicitate

Social

Ciobanul Ioan Suciu vrea să fie consilier local la Făgăraş. El s-ar înscrie şi în cursa pentru Preşedinţie

Publicat

pe

Se pare că ciobanii strâng rândurile și intră în politică. Crescătorul de ovine din județul Argeș, Dan Petrescu a anunțat că și-a depus candidatura pentru funcția de primar al minicipiului Curtea de Argeș, ceea ce l-a determinat pe un alt cioban, de această dată din judeţul Braşov să facă acelaşi lucru.

Publicitate

La 42 de ani, Ioan Suciu, un cunoscut oier din Făgăraș, județul Brașov, și-a anunțat intenția de a candida pentru un post de consilier local.

„Vreau să vă anunț azi în premieră, că și eu candidez la Primăria locală, din cauza nemulțumirilor pe care le am față de unii consilieri, care nu vor decât să trăiască ei, și pe noi cei care muncim, să fim buni doar de taxe și impozite! Hai puteți să mă înjurați, să mă batjocoriți să mă faceți cum vreți, nu-i problemă este dreptul dvs. Așa cum este și al meu, că vreau să vă ajut! Acuzați-mă că țin cu ciobanii și cu drepturile lor! Eu tot așa voi merge înainte, pentru că vreau să rămân cioban în România, nu să plec pe la uși străine! Vă respect pe toți ciobanii, indiferent de ce veți zice și cum veți înțelege această decizie a mea”, a scris Ioan Suciu pe un grup de oieri, după cum arată agrointel.ro.

Însă, se pare că o parte dintre ciobani nu s-au bucurat de vestea că  „unul de-al lor” s-a dat pe partea politică. Ioan Suciu a fost inspirat de colegul său Dan Petrescu, care candidează pentru postul de primar în Curtea de Argeş și, totodată, l-a apărat pe acesta după ce mai multe comentarii din mediul on-line  nu erau de acord cu candidatura oiercului argeşean.

Publicitate

„De ce, de exemplu, un șofer, profesor, doctor, părinte, muncitor, șomer, asistat social are toate drepturile și un cioban nu? Pe timpuri apuse, dacă erai cioban, poate că erai văzut în alt fel, dar timpurile s-au schimbat… Trebuie să vă reamintesc atribuțiile unui cioban? Câte responsabilități are și cât de bun contabil trebuie să fie? Credeți că o altă meserie are mai multe responsabilități și stres și muncă decât un cioban? Eu nu cred! Chiar sunteți mulțumiți de consilieri locali în totalitate? Aveți așa consilieri buni, care nu merită schimbați?

Dacă da, atunci este perfect, dar sunt și localități unde consilierii locali sunt cei mai mari dușmani ai ciobanilor și ei ne hotărăsc nouă soarta și destinul! Păi ce treabă  mai are un consilier local în vârstă de 75 de ani cu mine de 45 și copiii mei minori? Ce treabă are alt consilier care nu are acasă nici pisică, să mă ajute pe mine cu ceva??  3 ciobani fac cât 20 de consilieri care sunt numai contra noastră! Dacă aș putea aș candida și la Președinția țării, dacă aș știi că pot ajută ciobănașii mei, nu doar la un post de consilier local! Dar în România nu au loc cei care vor să facă ceva”, a mai scris Ioan Suciu.

foto: agrointel.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes