Connect with us
Publicitate

Social

Ciobanul care și-a făcut drum în mijlocul munților Făgăraș trebuie să refacă totul așa cum era. Amendă de 60.000 de lei

Publicat

pe

Publicitate

La sesizarea Greenpeace, ciobanul care și-a amenajat un drum, în urmă cu două săptămâni, la cota 2000 din Făgăraș, a fost amendat de către autorități și obligat să aducă terenul în starea în care se afla înaintea începerii lucrărilor.

În zona alpină Mușeteica, parte din ariile naturale protejate Situl Natura 2000 ROSAC 0122 Munții Făgăraș, precum și Rezervația Naturală Golul Alpin Moldoveanu-Capra, s-a amenajat un drum de aproximativ 500 m lungime și 4 m lățime, executat prin lucrări de săpături și excavații folosind un buldoexcavator al unei societăți comerciale, în baza unui contract de prestări servicii între societate și o persoană fizică, susțin ecologiștii.

Bărbatul are termen până în 26 iulie să refacă terenul.

”Trebuie refăcută zona distrusă, aducând terenul înapoi la starea inițială. Toate lucrările necesare vor trebui să fie aprobate de Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate, pentru a se asigura că refacerea se face corect. Termenul limită pentru refacerea zonei este 26 iulie 2024”, precizează Greenpeace.

Publicitate

În plus, societatea responsabilă a fost amendată cu 60.000 RON pentru aceste acțiuni ilegale și dăunătoare mediului.

”Dacă zonele importante sunt protejate, este mult mai ușor să le protejăm în realitate, cu implicarea autorităților. Împreună avem puterea să protejăm Carpații”, a mai scris Greenpeace pe pagina de Facebook.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes