Connect with us
Publicitate

Eveniment

Cine plătește pentru pagubele produse în urma carambolului de la intrarea în Brașov: proprietarii, Comprest sau Primăria Brașov?

Publicat

pe

Foto: Antena 3 CNN
Publicitate

Cu pagube de zeci de mii de euro s-au ales câțiva șoferi implicați într-un carambol la ieșirea din Brașov către București.

Dis de dimineață, 16 mașini și o ambulanță s-au ciocnit în lanț pe un pod de la ieșirea din oraș. De vină, spun conducătorii auto, ar fi fost poleiul care s-a format pe șosea. Oamenii cred că în zonă nu s-a împrăștiat suficient material antiderapant pentru că drumul era ca sticla. De cealaltă parte, responsabilii spun că utilajele au acționat și că vinovată de acest carambol ar fi…Mama Natură.

Era trecut de ora 8 dimineața când prima mașină a alunecat pe podul de la Dârste și s-a oprit într-un parapet. Șoferii care se aflau în spate au încercat să frâneze, dar autoturismele au alunecat pe șosea ca sania pe derdeluș. Rând pe rând, 17 autovehicule s-au izbit în lanț. Printre ele și o ambulanță în care, din fericire, nu se afla niciun pacient.

„A fost polei pe jos, o mașină în fața mea s-a tamponat și ea de parapet și am intrat în mașina din față, într-o ambulanță. Nu s-a dat cu nimic, absolut. Era ca sticla” spune unul dintre șoferii implicați.

Publicitate

„Am văzut carambolul ăsta din față, am pus frână, mașina nu se oprea nicicum. Era un polei, ca pe gheață. Am luat balustrada de aici, pe margine, în ideea să încetinesc, să nu intru în respectivii, dar n-am mai reușit să opresc și din spate a venit domnul ăsta cu Pasatul și m-a împins. Pe pod era polei, gheață, nu puteai să stai în picioare.” povestește un alt șofer implicat în carambol.

Deși șoferii spun că nu aveau viteză, impactul a fost unul puternic. Patru persoane au fost rănite ușor, dar cei care au scăpat nevătămați au sunat la 112. Mai multe echipaje de poliție, o autospecială de descarcerare, una cu apă și spumă și două ambulanțe SMURD au fost trimise la locul accidentului.

Două dintre persoane au rămas blocate în autoturism și a fost nevoie de intervenția pompierilor pentru a le scoate. Au suferit leziuni minore și au refuzat transportul la spital.

O parte dintre mașinile implicate în carambol au suferit daună totală, iar proprietarii se gândesc cu groază că nimeni nu îi va despăgubi. Pasajul de la ieșirea din Brașov aparține de municipalitate, iar autoritățile spun că firma Comprest, cea are se ocupă de deszăpezire, a intervenit încă de la primele ore ale dimineții.

„La ora 5.43 maşina de deszăpezire a împrăştiat material antiderapant pe pasajul de la Dârste. Se pare că din cauza chiciurei, care a fost după 8.00 dimineaţă s-a produs acest accident. De la prima intervenţie nu s-a mai intervenit cu material antiderapant, având în vedere că și temperaturile erau pozitive în tot oraşul.” a transmis Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov

Deszăpezire mai scumpă

În urmă cu mai bine de o săptămână, autoritățile din Brașov anunțau cu surle și trâmbițe cât de pregătite sunt pentru sezonul rece. În curtea firmei Comprest, care se ocupă de deszăpezire, utilajele erau expuse ca la muzeu, iar primarul asista la o paradă a sărărițelor prin curtea companiei. Și declarațiile responsabililor erau pe măsura desfășurării de forțe.

„Suntem pregătiți și din punct de vedere al stocurilor, avem peste 2000 de tone, 2200 de tone de sare, de fondant chimic în stoc Am început deja să împrăștiem perventiv în serile în care temperaturile se apropie de zero.” spunea în urmă cu o săptămână primarul Allen Coliban.

„Pregătirile s-au terminat, noi practic am primit ordin de începere de la data de 1. Suntem pregătiți cu toate utilajele, cele 90, pregătiți atât cu pluguri, cât și cu sărărițe” transmitea Alexandru Tănase, Directorul companiei Comprest pe 24 noiembrie.

Dar lauda de sine nu miroase a bine, iar dovada clară este carambolul din această dimineață unde nu mult a lipsit să asistăm la o tragedie. Cine va fi tras la răspundere pentru rănirea oamenilor și distrugerea mașinilor, nimeni nu știe. Autoritățile, dar și proprietarii autoturismelor așteaptă raportul poliției care va stabili cine se face vinovat de producerea accidentului în lanț.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes