Connect with us
Publicitate

Eveniment

Cine este turistul care a murit duminică în Bucegi: „Unul dintre cei mai talentaţi fizicieni teoreticieni din Facultatea de Fizică”

Publicat

pe

Un bărbat în vârstă de 44 de ani din București și-a pierdut viața duminică în masivul Bucegi după ce a căzut în gol.

Potrivit salvatorilor montani, bărbatul a căzut în gol mai bine de 100 de metri, din creasta Bucșoiului. Acesta se afla pe munte alături de prietena lui.

Publicitate

Pentru recuperarea trupului neînsuflețit a fost solicitat un elicopter, zona fiind una greu accesibilă.

Identitatea victimei tragediei din Bucegi a fost dezvăluită de Petrică Cristea, fost șef de departament și decan interimar al Facultății de Fizică din cadrul Universității București, în prezent cadru didactic asociat al instituției.

Bărbatul care și-a pierdut viața duminică în abruptul prahovean este lectorul universitar dr. Victor Dinu, potrivit observatorulph.ro.

Publicitate

„Unul dintre cei mai talentaţi fizicieni teoreticieni din Facultatea de Fizică, lector dr. Victor Dinu, s-a prăpădit din dragoste pentru munții acestei ţări. Dumnezeu să-l odihnească!”, a fost mesajul publicat pe pagina de Facebook de Petrică Cristea.

Într-un alt grup de Facebook dedicat iubitorilor muntelui, un alt utilizator a publicat următorul mesaj:„Colegul nostru, Victor Dinu, a suferit aseară un tragic accident în Bucegi – Vf. Bucșoiu. Se pare că un mic moment de neatenție, după terminarea traseului, a cauzat căderea fatală.

lubitor de natura si fotograf desăvârșit, Victor a parcurs cu neobosit pasiune, timp de peste 20 de ani, cărările umblate și (mai ales) neumblate, din Bucegi și din multe alte zone montane din România și din străinătate.

Vară sau iarnă, cu sandale sau cu scule de dry tooling si asigurări mobile, de la vâlcele uitate si până la JAFD și traseele tari ale lui Titus, puține locuri din Coștila vor fi rămas neexplorate de Victor.

Inspirat de mentalitatea și stilul lui Bonatti, Victor a fost un susținător fervent al conservării spiritului de aventură și al libertății în activitățile montane.

Publicitate

Odihnească în pace, în Bucegii pe care atât de mult i-a prețuit!”

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes