Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Cine este ruda din Covasna a Regelui Charles și prietenul de suflet al monarhului britanic

Publicat

pe

Publicitate

Contele Tibor Kalnoky este rudă îndepărtată și prieten apropiat al Regelui Charles al III-lea, care sosește vineri, 2 iunie, într-o vizită istorică în România. Contele Kalnoky este cel care i-a sugerat actualului monarh, pe vremea când era prinț de Wales, ce proprietate să cumpere la Valea Zălanului, în județul Covasna.

Regele Charles a afirmat în mai multe rânduri că are origini transilvănene și că acesta este unul dintre motivele pentru care iubește atât de mult această provincie din România, transmite adevarul.ro.

După ce și-a cumpărat o proprietate în satul brașovean Viscri, Charles a descoperit noi locuri minunate și tihnite, în timpul plimbărilor lungi pe care le făcea împreună cu contele Kalnoky. Așa a descoperit, grație acestuia, proprietatea pe care a achiziționat-o, la Valea Zălanului. Cele patru clădiri foarte vechi aflate pe aceasta au fost complet restaurate și devenite, în prezent, case de oaspeți.

Cine este contele Tibor Kalnoky

Publicitate

La Valea Zălanului se ajunge relativ ușor din municipiul Brașov, pe ruta Sfântu Gheorghe spre Miercurea Ciuc. Înainte de intrarea în județul Harghita se află localitatea Malnaș, cunoscută pentru apa minerală cu proprietăți deosebite de aici. Satul Valea Zălanului, cu 120 de locuitori, aparține comunei Malnaș și este situat la câțiva kilometri de satul principal, însă drumul este neasfaltat.

Cu toate că este mult mai aproape de un oraș mare față de cum este amplasat Viscri, Valea Zălanului prezintă aceleași caracteristici care l-au atras pe Charles: pare un loc uitat de lume, unde viața se scurge încet, în liniște și înconjurat de o natură uimitoare.

De câte ori a venit în România, Charles a trecut atât pe la Viscri, unde are, de asemenea, o proprietate și este îndrăgostit de satul brașovean, cât și prin Valea Zălanului, loc în care se relaxează după viața tumultuoasă din Londra.

Cât costă să dormi în patul regal

Cum în Valea Zălanului nu există parțial semnal de telefonie sau internet, cei care aleg să petreacă timp aici se pot bucura de frumusețea naturii, așa cum o face și conducătorul Regatului Unit. Aici, Charles mănâncă lucruri simple, ca toți sătenii, dar cu un gust deosebit, datorită modului ecologic, natural, în care sunt produse toate alimentele.

Cei care vor să petreacă una sau mai multe nopți în pensiunea în care poposește și regele britanic, chiar în Camera Prințului, în care doarme Charles atunci când vine aici, o pot face la prețuri cuprinse între 129 de euro pe noapte, dacă vor doar mic dejun, sau 352 de euro pe noapte, pentru all inclusive.

Contele Tibor Kalnoky este cel care administrează proprietatea Regelui Charles de la Valea Zălanului, dar are și el, în comuna Micloșoara, la aproape 50 de kilometri distanță, propriul „colț de rai”. Castelul de secol XVII, care a aparținut familiei sale și care era în ruină, a fost restaurat complet, cu fonduri norvegiene, de către contele Tibor Kalnoky. În prezent, castelul a devenit muzeu, iar alături, contele are în proprietate alte clădiri, devenite și ele case de oaspeți.

Revenit în România într-o vizită înainte de Revoluție, contele Kalnoky a luat decizia să revină în românia, iar la mijlocul anilor ’90 s-a stabilit definitiv aici și a redat castelului de la Micloșoara și altor clădiri farmecul de odinioară.

În prezent, contele Kalnoky și familia sa trăiesc la o proprietate din Valea Crișului, unde se găsesc alt castel, acum în restaurare, precum și un mic conac, la aproximativ zece kilometri de municipiul Sfântu Gheorghe, județul Covasna.

Casa de la numărul 1 din Valea Zălanului

Actualul monarh britanic a cumpărat, la sugestia contelui Tibor Kalnoky, pe vremea când era prinț de Wales, casa de la numărul 1 din satul Valea Zălanului, care aparține comunei Malnaș, pe care a transformat-o într-o casă de oaspeți care păstrează tradițiile seculare din această zonă extrem de pitorească a României.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes