Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Cine este cel care a fondat compania Dan Air, cea care va opera primele zboruri de linie de pe aeroportul din Braşov

Publicat

pe

Peste doar câteva luni, România va avea primul aeroport nou din ultimii 50 de ani. Aeroportul Ghimbav, aflat la 12 kilometri de Brașov, își va deschide porțile în această vară, iar zborurile vor fi operate de compania Dan Air România chiar din ziua în care va fi inaugurat aeroportul. Dar cine este compania Dan Air, care și-a schimbat numele în 2021.

Compania a fost fondată în 2017 de pilotul cpt. Dan Iuhas ca Just Us Air, însă în anul 2021 și-a schimbat denumirea în Dan Air. În prezent aceasta are în flotă un Airbus A319, înmatriculat YR-URS, și alte trei Airbusuri A320, înmatriculate YR-DSE, YR-JUL și YR-RAM, transmite impact.ro.

Primele zboruri de pe aeroporul din Brașov sunt planificate începând cu data de 15 iunie 2023 și vor fi efectuate de compania Dan Air România, fostă Just Us Air, și vor fi regulate. S-au anunțat opt zboruri pe săptămână, către destinații din Europa, dar nu este exclus ca Dan Air să suplimenteze numărul zborurilor săptămânale pentru aceste rute dacă cererea este mare. De asemenea, pe lângă rutele regulate spre și dinspre Brașov, Dan Air va inaugura la începutul lunii iunie 2023 și primele sale 12 rute regulate spre și dinspre București.

Cine este compania românească Dan Air

Publicitate

Dan Air va opera zborurile cu avioane de tip Airbus A320 care au o capacitate de transport de 174 de locuri, 162 de scaune în clasa economică și 12 scaune în clasa business, notează Boardingpass.ro.

Primul avion din flota Just Us Air care a fost vopsit la finalul lunii octombrie 2021 la Craiova în schema de vopsire a Dan Air este un Airbus A320.

Dan Air a fost specializată până acum pe zboruri operate pentru alte companii aeriene și zboruri charter, in Europa și Orientul Mijlociu, cu avioanele și echipajele proprii, cum ar fi Air Serbia, Transavia, Wizz Air, Jazeera Airways sau Sundair.

Lista curselor care se vor efectua de pe aeroportul Brașov

 • Brașov – Barcelona – Brașov (în fiecare marți);
 • Brașov – Bruxelles BRU – Brașov (în fiecare miercuri);
 • Brașov – Budapesta – Brașov (în fiecare marți, duminică);
 • Brașov – Barcelona – Brașov (în fiecare marți);
 • Brașov – Bruxelles BRU – Brașov (în fiecare miercuri);
 • Brașov – Budapesta – Brașov (în fiecare marți, duminică);
 • Brașov – Londra LGW – Brașov (în fiecare vineri);
 • Brașov – Milano LIN – Brașov (în fiecare luni);
 • Brașov – Munchen – Brașov (în fiecare sâmbătă);
 • Brașov – Nuremberg – Brașov (în fiecare joi);
 • Brașov – Stuttgart – Brașov (în fiecare joi).
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
2 Comentarii

1 Comentariu

 1. cristian popa

  26 august, 2023 at 4:03 pm

  Dupa cum spuneți, acesta a fost înființat în anul 2017 de catre un nomenclaturist care nu se stie nimic depre el si cum a cumparat avioane de miliarde de lei si din ce bani.
  Dupa lege, ar trebui anaf să intervină pentru a lămuri de unde a avut acest escroc bani.

 2. Carmen

  23 ianuarie, 2024 at 7:34 pm

  Imi poate spune si mie cineva de la firma Dan air cum recuperez banii pe care i am.platit pentru 4 bilete de avion dus intors Bacau – Catania? De cate ori am scris la firma am fost intrebata de numarul solicitarii de rambursare a banilor si apoi nu a mai raspuns nimeni.trebuie sa apelam la politie sau protectia consumatorului?cum vreti sa aveti credibilitate pe piata? Raspuneti la solicitare! Macar sa stim cand ne primim banii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes