Connect with us
Publicitate

Eveniment

Cine este brașoveanca suspectată de infectare cu varianta Omicron a Covid-19? Autoritățile au anunțat că femeia se află în izolare la domiciliu

Publicat

pe

O femeie în vârstă de 48 de ani din Brașov este unul dintre cei trei cetățeni români care au fost repatriați din Africa de Sud și pentru care există suspiciunea că ar fi infectați cu varianta Omicron a Covid-19.

Publicitate

Autoritățile din Brașov o monitorizează pe pacienta care acum se află izolată la domiciliu, iar în același timp specialiștii Direcției de Sănătate Publică au început ancheta epidemiologică pentru a stabili dacă există contacți direcți care s-ar fi putut infecta de la brașoveanca întoarsă din Africa de Sud, pe 30 noiembrie.

„La testarea realizată pe aeroport, persoana respectivă a avut rezultat pozitiv. A fost preluată de reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov și transportată în condiții conforme protocolului în astfel de situații, la domiciliul din județul Brașov, unde a intrat în izolare, aflându-se sub o monitorizare strictă. Persoana confirmată pozitiv este vaccinată cu schemă completă și până în acest moment nu a dezvoltat simptomatologie specifică infecției cu SARS-CoV-2. Proba recoltată la intrarea în țară a fost trimisă pentru secvențiere genomică la Institutul Național de Cercetare Medico-Militară Cantacuzino din București. Procesul de secvențiere a genomului pentru tulpina OMICRON se realizează în mai multe etape, pe parcursul mai multor zile. În urma primelor teste, s-a concluzionat că există o suspiciune înaltă pentru varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2 la persoana din Brașov depistată pozitiv”, a declarat Alexandru Ganea, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Brașov.

Ceilalți pacienți suspectați de infectare cu tulpina Omicron sunt un jucător de rugby al echipei CSM Știința Baia Mare, dar și un bărbat din Vaslui. Cu toții au fost izolați și sunt ținuți sub observație.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes