Connect with us
Publicitate

Eveniment

Cine este Beniamin Gonț, tânărul care a cumpărat un castel în Franța, cel care apare în investigaţia Recorder alături de primarul din Sinaia: „Știu destul de puțin despre clădire”

Publicat

pe

Publicitate

O investigație incitantă scoate la iveală un caz complex de abuz de putere și corupție într-o localitate din România. Primarul Vlad Oprea, figura politică de marcă în Stațiunea Sinaia, este acum în centrul unui scandal legat de posesia și renovarea unui castel în Franța. Ce părea a fi o investiție excentrică devine, însă, subiect de dezbatere intensă odată ce se dezvăluie că proprietatea este trecută pe numele unui intermediar, Beniamin Gonț, un tânăr de 31 de ani, până atunci necunoscut, dar strâns legat de primarul Oprea. Iată detaliile!

Cine este Beniamin Gonț, tânărul de 31 de ani, care a cumpărat un castel în Franța?

Investigația realizată de Recorder arată că Gonț, aparent un antreprenor de mică anvergură din Sinaia, este, de fapt, doar o „fațadă” pentru primarul Oprea. Acesta din urmă, cu o carieră politică îndelungată și conexiuni puternice în vârful PNL, pare să fi folosit diverse metode pentru a-și spori averea și influența, iar intermediarul Beniamin Gonț reprezintă doar vârful aisbergului în această schemă complicată.

Deși primarul Oprea este cunoscut ca un om discret, el se află în spatele unor afaceri suspecte, cum ar fi restaurarea castelului din Franța, care ridică semne de întrebare în privința sursei de finanțare. Recorder a adunat dovezi care indică faptul că banii investiți provin din sume considerabile încasate de firma Privacons SRL, deținută oficial de mama primarului Oprea, din contractele acordate de primărie către anumiți oameni de afaceri.

Publicitate

Această situație complicată își găsește rădăcinile într-o rețea de influență și favoruri politice. Primarul Oprea a reușit să scape de multiple anchete penale, beneficiind de sprijinul unor personalități importante din cadrul PNL. Relațiile strânse cu aceste figuri importante au permis primarului să-și consolideze poziția și să-și extindă rețeaua de influență de peste 20 de ani.

S-a născut într-o familie săracă, cu mulți frați, dar și-a depășit condiția

Beniamin Gonț, conform investigației mai sus menționate, provine dintr-o familie amărâtă, a intrat la Facultatea de Medicină, dar a fost exmatriculat de două ori și a renunțat la studii. Ulterior, în 2016 a intrat sub aripa Primarului din Sinaia, localitatea în care s-a și născut. Deseori este văzut alături de Oprea în fotografiile de campanie. Foști vecini pe care i-a avut la blocul unde a copilărit nu cred că el și-a permis o investiție atât de mare, motiv pentru care jurnaliștii au plecat să discute cu localnicii francezi din Orthez, unde se află castelul. Aceștia au explicat că este o paragină, motiv pentru care a fost vândut cu până în 120.000 de euro, dar necesită investiții de câteva milioane de euro. Totodată unul dintre francezii care apar in documentarul realizat povestește ca a stat de vorbă cu Primarul Oprea de șapte – opt ori, însă pretindea că numele său este Jean.

Beniamin Gonț: „Autoritățile franceze sunt destul de deschise investițiilor străine”

Întreabat într-un interviu Beniamin spune că achiziția sa, castelul din Franța a aparținut unei familii evanghelice locale, însă mai apoi a fost abandonată:

„Francezii de azi sunt urbani, caută orașe mari, sau zone bine conectate. Aici sunt zeci, sute de clădiri la vânzare, cu prețuri care variază de la 200.000 de mii se euro la peste 1 milion. Prin urmare, în general, autoritățile franceze sunt destul de deschise investițiilor străine, mai ales din interiorul comunității europene. Știu destul de puțin despre clădire. Ea are aproximativ 200 de ani și a aparținut unei familii evanghelice locale, la fel ca multe alte clădiri similare din regiune.

Moștenită, apoi abandonată, nu a mai fost locuită de zeci de ani. Am găsit-o într-o stare avansată de degradare. De altfel, autoritățile locale au fost nevoite să intervină de mai multe ori pentru a evacua tot felul de oameni ai străzii care au locuit vremelnic înăuntru. Am găsit semne ale tranzitului lor, focuri făcute în camere, inclusiv cu elemente de mobilier, haine, amenajări provizorii și așa mai departe”, a povestit Beniamin Gonț pentru Kanal D.

Beniamin Gonț se consideră un antreprenor pasionat de călătorii și de frumusețea arhitecturală a localităților. Acesta a dezvăluit că preferă să evadeze de pe traseele convenționale atunci când călătorește. Drumurile regionale, care te conduc prin orașe și sătuce, îi oferă senzația autentică a locurilor și îi permit să descopere farmecul fiecărui colț de lume. În Franța, în special, aceste căi pitorești îi fascinează, iar vechile vile în ruină îl atrag cu un farmec aparte, remarcând potențialul lor neexploatat.

Beniamin Gonț, despre planurile pentru castelul achiziționat în Franța

Aventura sa în domeniul imobiliar a început în 2021, când a fost atras de un anunț afișat în vitrina unei agenții imobiliare, într-un orășel în care a făcut o oprire. Această întâmplare aparent banală a deschis calea către o nouă direcție în cariera sa și l-a inspirat să investească în proprietăți imobiliare, atât în România, cât și în străinătate, transmite redactia.ro.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes