Connect with us
Publicitate

Eveniment

Cine este alpinista din Braşov care şi-a pierdut viaţa în munţii Bucegi. Silvia: „Vreau să mă mai duc, poate se oferă cineva să vină cu mine”

Publicat

pe

Publicitate

Silvia, alpinista din Brașov care a murit în Munții Bucegi, cu o zi înainte să împlinească 38 de ani, cunoștea traseul pentru că îl parcursese în urmă cu aproape o săptămână, tot de una singură, și a postat de acolo imagini și filmări.

”Planul era să urc Albișoara Crucii 2A (…) dar am nimerit în Albișoara Gemenilor 2A. Și am continuat așa! Am ales să urc pe porțiunea cu gheață și puțină zăpadă evitând porțiunea cu mai multă zăpadă. Îmi place așa, deși teoretic e riscant. Amintesc faptul că 2A e cota Româneasca e greu de înțeles ce înseamnă. Traseele 2A sunt total diferite în experiență și dificultate”, a scris ea pe blog, potrivit observatornews.ro.

Apoi, într-un mesaj postat pe Facebook pe 8 ianuarie, Silvia a scris că ar vrea să repete experiența, ”poate solo sau poate se ofer cineva să vină cu mine”.

”Ce experiență solo. Vreau sa mă mai duc sa mai incerc o data caci conditiile mi s-au parut foarte foarte bune și faine. Poate solo sau poate se ofera cineva sa vine cu mine ….”, a scris ea pe Facebook.

Silvia a murit cu o zi înainte de a împlini 38 de ani

Din nefericire, tânăra alpinistă din Brașov a murit miercuri, pe munte. Salvamontistii din Bușteni și Prahova au fost alertați de familia Silviei în jurul orei 18.00. O echipă aflata pe platou a încercat imediat să plece spre Vârful Caraiman, dar viscolul puternic cu transport de zapadă a făcut imposibila deplasarea. O altă echipă a plecat din Bușteni pe urmele fetei, dar când a ajuns în zona de creastă, vantul puternic a șters urmele celei disparute și aceasta nu a putut fi găsită.

Publicitate

Trupul alpinistei moarte pe munte nu a putut fi recuperat

Pentru ca terenul este foarte accidentat și accesul este dificil, s-a solicitat ajutorul unui elicopter. Dupa mai multe încercări de extragere prin troliere, misiunea a fost anulata din cauza rafalelor puternice si a riscului de avalanșă generat de aeronava.

Actiunea de recuperare a trupului alpinistei va fi reluata imediat ce condițiile meteo vor permite acest lucru.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes