Connect with us
Publicitate

Cultural

Cine are bilet la evenimente sau festivaluri în perioada 8 martie – 30 septembrie primeşte voucher pentru ediţia următoare

Publicat

pe

Ministerul Culturii împreună cu Premierul Ludovic Orban, Vicepremierul Raluca Turcan și Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, au avut săptămâna trecută o întâlnire cu Asociația Română a Organizatorilor de Evenimente în vederea salvării marilor evenimente culturale care nu îşi mai pot desfăşura activitatea în această vară, se arată într-un comunicat al Ministerului Culturii.

Astfel, prin OUG nr. 70/2020, sectorul cultural creativ va beneficia de următoarele reglementări:

1. Prelungirea acordării indemnizației de şomaj tehnic prevăzute în Ordonanța nr. 30/2020, la art. XI și articolul XV până pe 31 mai 2020.

2. Posibilitatea refolosirii biletului deja achiziționat pentru evenimente sau festivaluri care erau programate în perioada 8 martie – 30 septembrie, pentru următoarea ediție sau transformarea în vouchere ce se pot folosi la alte activități culturale ulterioare. În cazul în care voucherul nu este folosit pentru achiziționarea de produse sau servicii până cel târziu la data de 30 septembrie 2021, organizatorul va rambursa toate sumele pe care le-a primit din partea consumatorului până la 31 decembrie 2021.

Publicitate

3.Instituirea unei măsuri temporare care privește impozitul pentru veniturile impozabile obținute din România de nerezidenți din activități desfășurate în domeniul organizării de evenimente culturale, artistice, sportive, ştiinţifice, educaţionale sau de divertisment, precum și din participarea efectivă la astfel de evenimente.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes