Connect with us
Publicitate

Eveniment

Cinci turiști inconștienți s-au rătăcit în masivul Postăvarul în timp ce coborau muntele, după lăsarea întunericului. Sportivii de ocazie au cerut ajutorul salvamontiștilor

Publicat

pe

Publicitate

Au căutat adrenalină după lăsarea întunericului, dar s-au rătăcit. Patru persoane care se aflau la schi în masivul Postăvarul au avut nevoie de ajutorul salvamontiștilor după ce s-au hotărât să alunece pe pârtiile din Poiana Brașov pe timp de seară.

Tinerii au urcat cu ultima telegondolă la ora 16.00 și au așteptat ca soarele să apună. Când a venit vremea să coboare de pe munte, sportivii de ocazie s-au rătăcit. Pentru că au auzit zgomote din pădure care păreau a fi de la animale sălbatice, schiorii au sunat alertat echipa salvamont din Poiana Brașov. În scurt timp salvatorii montani au ajuns la ei cu snowmobilul și i-au coborât pe cei patru turiști inconștienți până la baza masivului.

Dar seara nu s-a încheiat pentru salvatori. Un alt schior care a decis să alunece în afara pârtiilor s-a rătăcit și a avut nevoie de ajutor. El a fost găsit pe Valea Lamba, iar salvamontiștii l-au coborât în siguranță până în oraș.

„Turiștii care aleg să se plimbe sau să coboare de la cabanele montane din Masivul Postăvarul sunt sfătuiți să nu mai plece târziu și să aibă întotdeauna o marjă de timp, pentru a nu fi surprinși de întuneric. De asemenea, dacă se hotărăsc să coboare cu instalațiile de transport pe cablu, să se intereseze de programul de funcționare a acestora și să ajungă în timp util, pentru a nu le găsi închise. Dați dovadă de responsabilitate în practicarea sporturilor montane de iarnă, atât pentru siguranța proprie, cât și pentru a celor din jurul vostru”, spun reprezentanții Salvamont Poiana Brașov.

Publicitate

Numai ieri salvamontiștii brașoveni a intervenit în 7 cazuri care au totalizat 10 persoane accidentate sau rătăcite în Poiana Brașov. Trei dintre turiști au avut nevoie de ajutorul echipajelor SMURD și au fost transportați la spital. De la începutul sezonului, salvatorii montani din Poiana Brașov au intervenit la 230 de cazuri, cu un total de 250 de persoane.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes