Connect with us
Publicitate

Administrație

Cinci oferte pentru proiectarea unui drum de legătură între DN1, Autostrada A3 și Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav

Publicat

pe

Publicitate

Compania de Drumuri a primit cinci oferte de la proiectanți pentru Studiul de Fezabilitate al viitorului drum de legătură între DN 1, Autostrada A 3 (Râșnov) și Aeroportul Brașov-Ghimbav, anunță economedia.ro.

Licitația a fost lansată pe 5 ianuarie 2023, iar la termenul limită au depus oferte proiectanții : Like Consulting, Rutier Conex, Asocierea InterHub Development (Lider) -Inpro Muhendisliki, Asocierea Total Business Land SRL (Leader) -Mega Mühendislik Müşavirlik A.Ş. și Asocierea Eco GeoDrum Lider – Proiectare Integrată Terra.

,,Acest drum va asigura o legătură rapidă între Autostrada București-Brașov, Autostrada Brașov-Făgăraș și Varianta de Ocolire Brașov precum și cu zona Aeroportului Brașov-Ghimbav și va funcționa în același timp ca alternativă la traficul pe DN 1 pentru orașul Ghimbav (Varianta de Ocolire) asigurând și o legătură facilă la Parcul Industrial Brașov -Ghimbav. Prin acest drum de legătură se va realiza și o conexiune cu preconizata dezvoltare a municipiului Codlea prin prisma realizării variantei de ocolire Codlea care va descărca în nodul ce se va realiza între Autostrada București-Brașov, Autostrada Brașov-Făgăraș și DN 1 în zona localității Codlea. De asemenea, prin realizarea unui intersecții între Drumul de Legătură și DJ 103 C se va asigura accesul la Aeroportul Brașov și la Parcul Industrial Brașov, eliminându-se problemele curente ale intersecției între DJ 103C și DN 1″, potrivit caietului de sarcini. Durata contractului pentru Studiul de prefezabilitate este de 3 luni, studiul de fezabilitate durează 5 luni, iar raportul financiar o lună.

În decembrie 2022, șeful DRDP Brașov, Tudor Duțu, anunța proiectul nodului rutier de la Codlea, o intersecție pe 4 niveluri care ar urma să devină cel mai spectaculos nod rutier din România : ,,Cel mai spectaculos nod rutier din tara va fi in judetul Brasov. Se intituleaza “Nod Codlea Nord- intersectie A3 cu A13 si DN1” si va asigura legaturi intre aceste cai de comunicatie rutiera intr-un mod spectaculos pe 4 niveluri de inaltime.”

Publicitate

Prima cursă pe Aeroportul Brașov-Ghimbav va fi operată pe 16 iunie 2023, o cursă charter spre Antalya. Ministerul Transporturilor a promis și o linie de tren până la Aeroport, dar proiectul nu a fost lansat pentru că încă nu are finanțare.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes