Connect with us
Publicitate

Administrație

Cinci oferte au fost depuse pentru primul lot al autostrăzii Sibiu – Făgăraș. Valoarea proiectului este de peste 2 miliarde de lei

Publicat

pe

Companii mari din țară, dar și de peste hotare au intrat în luptă pentru câștigarea contractului de proiectare și execuție a primului lot al autostrăzii Sibiu – Făgăraș. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a primit 5 oferte în urma anunțului de licitație publicat în urmă cu câteva săptămâni. În cursă s-au înscris firme din România, Austria, Italia și Turcia.

Publicitate

Reprezentanții CNAIR au anunțat că astăzi a avut loc depunerea ofertelor pentru procedura de atribuire a contractului de proiectare și execuție “Autostrada Sibiu – Făgăraș, Tronsonul 1: Boița (Autostrada Sibiu – Pitești) și Avrig – Mârșa (DJ105G), km 0+000- km 14+253”. Acest tronson al autostrăzii Sibiu – Făgăraș are o lungime de 14,25 de kilometri, iar valoarea estimată a contractului este de 2.098.425.092,54 Lei, fără TVA.

Până la termenul limită au depus oferte următorii operatori economici:

  1. PORR CONSTRUCT SRL (Romania)
  2. WEBUILD SPA – MILANO (Italia)
  3. KOLIN INSAAT TURIZM SANAYI VE TICARET A.S. (Turcia)
  4. MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S. (Turcia)
  5. MAPA INSAAT VE TICARET ANONIM SIRKETI (Turcia)

Contractul de proiectare și execuție lucrări va avea o durată de 48 de luni, din care, 12 de luni perioada de proiectare și 36 de luni perioada de execuție a lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor va fi de minim 5 ani, aceasta putând fi majorată de ofertanți până la maxim 10 ani.

Publicitate

Autostrada Sibiu – Făgăraș are o importanţă majoră în desfăşurarea traficului pe direcţia Coridorului IV Pan European, deoarece face parte dintr-un proiect mai amplu de conectivitate a infrastructurii rutiere la rețeaua de transport europeană TENT – Comprehensive și anume intercoridorul Moldova – Transilvania. În perioada următoare, Comisia de Evaluare va analiza ofertele în conformitate cu prevederile documentației de atribuire și cu legislația în vigoare în domeniul achizițiilor publice.

Pentru loturile 2 și 3 CNAIR a început evaluarea ofertelor după două luni cu licitație suspendată, iar pentru Lotul 4 Sâmbăta de Sus – Făgăraș evaluarea ofertelor a fost prelungită cu o lună și jumătate, până pe 12 aprilie, termenul inițial fiind 1 martie 2023. Pentru lotul 2 au fost depuse șase oferte în timp ce pentru Lotul 3 patru oferte.

Autostrada Sibiu – Făgăraș are 68 kilometri (cu 5 km drum de legătură Lot 4), cuprinde 4 loturi, iar durata este de 48 de luni din care primele 12 pentru proiectare și 36 de luni pentru șantier. Investiția se ridică la aproape 7 miliarde de lei și are o durată de realizare de 4 ani.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes