Connect with us
Publicitate

Eveniment

Cinci dintre suspecții cercetați în dosarul de camătă, șantaj și proxenetism au fost arestați preventiv. Ceilalți patru inculpați sunt cercetați sub control judiciar

Publicat

pe

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de nouă persoane cu privire la comiterea unor infracțiuni de șantaj, proxenetism, camătă și conducere fără permis de conducere. Dintre acestea, șapte au fost propuse pentru arestare preventivă.

Publicitate

În perioada ianuarie – octombrie 2023 opt persoane de sex masculin și o persoană de sex feminin cu vârste cuprinse între 22 și 50 de ani au înlesnit practicarea prostituției de către trei persoane de sex feminin și au obținut foloase patrimoniale consistente de pe urma practicării prostituției de către acestea. Suplimentar, una dintre cele nouă persoane persoane a împrumutat în mod repetat sume de bani în regim de camătă către diverse persoane, percepând dobânzi de circa 20-40%.

De asemenea, un alt inculpat a constrâns două persoane prin acte de amenințare adresate direct sau prin alte persoane în scopul de a restitui o sumă de bani nașului său, respectiv de a o determina pe una dintre persoanele de sex feminin care practicau prostituția să părăsească un imobil. Această din urmă persoană a mai condus în mod repetat la data de 17 octombrie 2023 un autoturism pe raza municipiului Brașov, fără a deține permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule.

Dintre cei nouă inculpați, doi dintre aceștia (ambii propuși pentru arestare preventivă) au înlesnit practicarea prostituției de către persoanele de sex feminin prin transportarea la, respectiv de la clienți, cât și prin identificarea unor alți șoferi de taximetrie în acest sens. Mai mult decât atât, tarifele percepute pentru deplasări erau în mod vădit mai mari decât cele practicate în mod normal, tocmai în considerarea faptului că persoanele de sex feminin obțineau venituri consistente de pe urma practicării prostituției.

Publicitate

De asemenea, alți trei inculpați (unul dintre aceștia a fost propus pentru arestare preventivă, iar față de ceilalți doi procurorul de caz a luat măsura controlului judiciar), au înlesnit practicarea prostituției de către aceleași persoane de sex feminin prin închirierea în regim hotelier a trei apartamente situate în nordul municipiului Brașov, cunoscând atât natura activităților ce urmau a fi prestate, cât și proveniența sumelor de bani achitate cu titlu de chirie.

Șapte dintre inculpați au fost reținuți în cursul zilei de 24 octombrie 2023, ulterior efectuării unor ample percheziții domiciliare în 16 locații de pe teritoriul țării, fiind propuși pentru arestare preventivă în următoarea zi. Prin încheierea din data de 25.10.2023 a Judecătorului de Drepturi și Libertăți din cadrul Judecătoriei Brașov s-a admis în parte propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov și s-a dispus arestarea preventivă a cinci dintre aceștia pentru 30 de zile, iar cu privire la ceilalți doi s-a luat măsura controlului judiciar.

Facem precizarea că dintre cei cinci inculpați față de care s-a dispus arestarea preventivă, unul dintre aceștia a asigurat servicii de taximetrie, iar altul a închiriat în regim hotelier un apartament către persoanele de sex feminin, ambii cunoscând atât natura activităților pe care le prestau, cât și proveniența banilor primiți.

Activitățile de urmărire penală au fost desfășurate de către polițiști din cadrul I.P.J. Brașov – Serviciul de Investigații Criminale, cu sprijinul Serviciului Criminalistic din cadrul I.P.J. Brașov, al Serviciului pentru Acțiuni Speciale Brașov, precum și al organelor de poliție din cadrul I.P.J. Argeș, Prahova și Ilfov, respectiv al celor din cadrul D.G.P.M.B. – Serviciul de Investigații Criminale Sector 2 București. A fost furnizat și sprijin tehnic de specialitate din partea Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Coordonarea și supravegherea activităților de urmărire penală au fost realizate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes