Connect with us
Publicitate

Eveniment

Cinci dascăli braşoveni au fost decoraţi de preşedintele Iohannis. Sunt profesori de la „Şaguna”, şi „Andrei Mureşianu”, dar şi din Ormeniş, Săcele sau Victoria

Publicat

pe

Preşedintele Klaus Iohannis a decorat, miercuri, cu ocazia Zilei Naţionale, mai multe cadre medicale, membri ai corpului didactic şi reprezentanţi ai societăţii civile. Consilierul prezidențial Ligia Deca a scris, pe Facebook, că profesorii decorați ” au făcut minuni în școli, în ultimii doi ani pandemici”.

Publicitate

Consilierul prezidențial Ligia Deca a listat, pe pagina sa de Facebook, numele profesorilor decorați de șeful statului și a scris că “acești oameni au făcut minuni în școli, în ultimii doi ani pandemici, sprijinind mii de copii să continue educația, fie prin măsuri de creștere a participării, fie prin sprijin și măsuri concrete pentru desegregare, fie prin dezvoltare de noi pedagogii, inclusiv digitale, fie prin stimularea educației timpurii sau a competențelor civice”. Potrivit oficialului citat, persoanele au fost selectate cu ajutorul Ministerului Educației, al Roma Education Fund Romania si al Agentiei Impreuna.

Braşovul are cei mai mulţi dascăli decoraţi. Printre dascălii decoraţi au fost 5 profesori din Braşov, atât de la licee importante dar şi de la şcoli mai mici, de la ţară.

  • Bechi Niculina-Ancuța, Școala Gimnazială Ormeniș, Județul Brașov;
  • Ciupală Cătălin Mihai, Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov;
  • Silea Anda-Laura, Liceul Teoretic „Ion Codru Drăgușanu” din Victoria, Județul Brașov,
  • Simin-Tituleac Florentina, Școala Gimnazială nr. 5, Săcele, Județul Brașov; și
  • Vakulovski Carmina-Daniela, Liceul „Andrei Mureșanu” din Brașov.”

“Ziua de 1 Decembrie este acel moment din an când ne luăm răgazul de a ne gândi mai mult la importanţa identităţii noastre naţionale, la valorile şi aspiraţiile pe care le împărtăşim. 1 Decembrie este însă şi prilejul de a mulţumi unor personalităţi remarcabile, care, prin activitatea lor de zi cu zi, fac România mai bună. Astăzi, îmi revine bucuria de a le onora eforturile depuse şi de a le transmite gratitudinea întregii societăţi. Ziua Naţională a României marchează respectul pe care îl vom purta mereu unei generaţii care s-a dedicat trup şi suflet împlinirii unui ideal măreţ şi reprezintă simbolul unităţii, al sacrificiului şi al speranţei poporului român. Aceste valori sunt mai actuale ca niciodată şi se cuvine ca acum să arătăm recunoştinţa noastră celor care, prin sacrificiul lor, au grijă de sănătatea şi de viaţa noastră. Sunt aproape doi ani de când cursul normal al existenţei noastre cotidiene a fost perturbat dramatic, ca urmare a pandemiei de COVID-19. Se află printre noi oameni care zi de zi au îndurat noi teste de rezistenţă şi de adaptabilitate”, a spus şeful statului la ceremonia organizată la Palatul Cotroceni.

Publicitate

În privința educației, Klaus Iohannis a declarat, cu această ocazie, că acţiunile cadrelor didactice şi ale reprezentanţilor societăţii civile pentru digitalizarea actului educaţional şi pentru creşterea echităţii în şcoli şi universităţi s-au făcut remarcate încă dinainte de pandemie.

“Este incontestabil că această criză sanitară a accentuat diferenţele de acces la educaţie de calitate pentru copii şi tineri. Impactul economic, social şi psihologic al acestei perioade educaţionale fără precedent va fi resimţit pentru multă vreme de acum înainte. Faptul că aţi pus vocaţia şi efortul dumneavoastră în slujba interesului copiilor, într-un context atât de complicat, în care sentimentul de autoprotecţie s-a activat în mod natural la majoritatea oamenilor, îmi confirmă din nou câtă nevoie este să îi susţinem pe cei care văd educaţia ca pe o chemare, nu ca pe o meserie. Vă număraţi printre cei care pun deja bazele României Educate şi pentru asta vă mulţumesc!”, a declarat președintele, citat e Agerpres.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes