Connect with us
Publicitate

Administrație

Cinci cabinete de vaccinare vor deveni operaţionale pentru vaccinarea cu AstraZeneca începând cu 15 februarie în județul Brașov

Publicat

pe

Publicitate

Românii se vor putea vaccina, din 15 februarie, cu serul de la AstraZeneca, anunță, luni, Comitetul Național de Coordonare a Activității de Vaccinare (CNCAV), astfel că, la nivel național, vor fi deschise 180 de cabinete noi de vaccinare.

În județul Brașov vor exista cinci noi fluxuri de vaccinare, respectiv la Brașov (2), Săcele (1), Codlea (1) și Zărnești (1). Cele două fluxuri din Municipiul Brașov vor fi destinate exclusiv cadrelor didactice.

Cele 180 de cabinete destinate vaccinării cu AstraZeneca sunt distribuite astfel:

București (22),
Alba (3), Arad (4), Argeș (5),
Bacău (5), Bihor (5), Bistrița Năsăud (2), Botoșani (3), Brăila (2), Brașov (5), Buzău (3),
Călărași (2), Caraș-Severin (2), Cluj (10), Constanța (6), Covasna (2),
Dâmbovița (4), Dolj (6),
Galați (4), Giurgiu (2), Gorj (3),
Harghita (3), Hunedoara (3),
Ialomița (2), Iași (8), Ilfov (2),
Maramureș (4), Mehedinți (2), Mureș (5),
Neamț (4), Olt (3), Prahova (6), Sălaj (2),
Satu Mare (3), Sibiu (4), Suceava (5),
Teleorman (3), Timiș (10), Tulcea (2),
Vâlcea (3), Vaslui (3), Vrancea (3).
Acestea vor fi grupate în centrele de vaccinare noi deschise la nivelul fiecărui județ.

Publicitate

Potrivit CNCAV, înscrierea pentru vaccinare se va putea realiza începând de miercuri, 10 februarie, și se adresează persoanelor care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv cele cu boli cronice și lucrătorii care desfășoară activități în domenii esențiale.

Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, atât prin intermediul platformei electronice, medicul de familie/ curant, cât și prin call center, la numărul unic 021. 414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibile pe platforma de informare: vaccinare- covid.gov.ro.

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat, la 29 ianuarie 2021, acordarea autorizației condiționate de punere pe piață pentru vaccinul împotriva COVID-19, dezvoltat de compania AstraZeneca. Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) din cadrul EMA a evaluat datele privind calitatea, siguranța și eficacitatea vaccinului și a recomandat prin consens acordarea de către Comisia Europeană a autorizației condiționate de punere pe piață.

Vaccinul AstraZeneca este al III-lea vaccin împotriva COVID-19 disponibil pentru derularea campaniilor de vaccinare în statele membre ale Uniunii Europene și, implicit, în România.

În urma recomandărilor transmise de Ministerul Sănătății, Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), precum și de Grupul Științific din CNCAV, ținând cont de precizările din Rezumatul Caracteristicilor Produsului (RCP) și de studiile disponibile până la momentul autorizării condiționate de punere pe piață, în România, vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca este recomandată pentru grupa de vârstă 18-55 de ani, cu posibilitatea creșterii acestui interval, în funcție de apariția noilor date științifice. De asemenea, intervalul de timp recomandat între cele două doze este de 8 săptămâni.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes