Connect with us
Publicitate

Economic

Chiriile în Braşov, tot mai scumpe. Preţul unei garsoniere de închiriat a crescut, în medie, cu 10% în doar o lună

Publicat

pe

Publicitate

Tarifele solicitate pentru chirii în zece mari orașe ale țării erau în februarie cu 15% mai mari față de cum un an, arată o analiză a platformei Storia, realizată pe baza anunțurilor din baza proprie de date. Tarifele solicitate de la o lună la alta (februarie 2024 vs. ianuarie 2024) au scăzut cu 3%.

„În prezent asistăm la o încetinire a ritmului de creștere a tarifelor chiriilor. Această tendință este alimentată de o cerere ușor în scădere și de o schimbare de interes în rândul românilor, care își îndreaptă atenția și mai mult către achiziții, în defavoarea chiriilor. Am remarcat, de asemenea, creșteri mai însemnate ale tarifelor chiriilor din orașele mai mici în comparație cu cele din orașele mai mari. Această evoluție reflectă dinamismul pieței imobiliare, în special în zone precum Craiova sau Oradea”,  a declarat Răzvan Ceapă, Head of Operations Storia & OLX Imobiliare.

În Braşov, luna februarie 2024, comparativ cu luna ianuarie 2024, tarifele medii solicitate pentru închiriere au rămas constante în cazul apartamentelor cu două și trei camere, dar au crescut în cazul garsonierelor (+10%).

Comparativ cu luna februarie 2023, tarifele de închiriere au crescut, în medie, cu 17% pentru garsoniere și cu 11% în cazul apartamentelor cu două camere, în timp ce în cazul apartamentelor cu trei camere tarifele au stagnat.

Astfel, în luna februarie 2024 tariful mediu pentru închirierea garsonierelor a crescut la 330 euro, în timp ce apartamentele cu două camere s-au închiriat, în medie, cu 500 de euro, iar cele cu trei camere s-au închiriat cu 600 de euro.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes