Connect with us
Publicitate

Economic

Chiriile în Braşov se măresc de la o lună la alta. Faţă de luna trecută chiria pentru garsoniere s-a mărit 7%, faţă de acum un an, cu aproape 20%

Publicat

pe

Publicitate

Tarifele solicitate pe platforma Storia pentru chiriile din cele 10 orașe cu cele mai multe anunțuri au înregistrat o creștere de 16% de la un an la altul (octombrie 2023 vs. octombrie 2022), în timp ce sumele solicitate de la o lună la alta (octombrie 2023 vs. septembrie 2023) au crescut, în medie, cu 7%, arată o analiză a site-ului imobiliar.

În Braşov, în luna octombrie, comparativ cu luna anterioară, sumele medii solicitate pentru închiriere au crescut cu 1% în cazul apartamentelor cu trei camere, cu 4% în cazul apartamentelor cu două camere și cu 7% în cazul garsonierelor.

Comparativ cu aceeași lună a anului trecut, sumele de închiriere au crescut, în medie, cu 9% pentru apartamentele de trei camere și cu 19% în cazul garsonierelor și apartamentelor cu două camere.

Astfel, în luna octombrie tariful mediu de închiriere al garsonierelor a ajuns la 322 de euro, în timp ce apartamentele cu două camere se închiriază, în medie, cu 500 de euro, iar cele cu trei camere se închiriază cu 600 de euro.

Publicitate

În luna octombrie a acestui an, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, s-au înregistrat cu 17% mai multe interacțiuni între chiriași și cei care publică anunțuri de închiriere pe Storia. În octombrie a.c. comparativ cu luna septembrie, numărul de contactări a fost în scădere, iar anunțurile au fost afișate mai mult timp pe site (+11%), ceea ce arată că cei care au contactat proprietarii sau agenții au încheiat tranzacțiile mai lent.

„Analizând cele mai recente date, am observat că am depășit perioada de vârf a sezonului de închirieri, ceea ce conduce la o corectare firească a cererii, manifestată printr-o scădere treptată de la o lună la alta și o temperare ușoară a creșterilor de tarife. Cu toate acestea, piața imobiliară rămâne dinamică, evidențiind variații semnificative între diferite orașe sau sectoare ale Capitalei. Această perioadă de tranziție oferă atât chiriașilor, cât și proprietarilor o oportunitate de a evalua și ajusta strategiile lor pentru închirieri, adaptându-le la noul context al pieței” a declarat Răzvan Ceapă, Head of Operations Storia & OLX Imobiliare.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes