Connect with us
Publicitate

Eveniment

Chipsuri cu conținut ridicat de acrilamidă, retrase din magazinele Mega Image. Ce anunț au făcut reprezentanții lanțului de supermarketuri

Publicat

pe

Publicitate

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a emis o alertă pentru rechemarea unui produs vândut în magazinele Mega Image din țară. Este vorba despre Terra Chips Stripes&Blues 110grame, număr lot 228 A3, cu termen de valabilitate 29.03.2023.

Autoritățile au cerut retragerea produsului de pe piață și rechemarea acestuia de la consumatori, la solicitarea furnizorului, constatându‐se un conținut ridicat de acrilamidă. Aceasta este o substanță puternic oxidantă, mutagenă și neurotoxică, rezultată din degradarea amidonului sau ale altor poliglucide, la temperaturi înalte, mai mari de 120 de grade Celsius.

Studii realizate pe animale au arătat că substanța este genotoxică și cancerigenă, iar acest compus ar putea să deterioreze ADN-ul și să provoace cancere. Autoritățile sanitare din Europa au ajuns la concluzia că acrilamida poate mări riscul de dezvoltare a unui cancer, subliniind că cei mai expuși sunt copiii.

„Considerând că sănătatea consumatorilor este cea mai importantă, Mega Image solicită clienților să nu consume produsele cu loturile sus menționate și roagă cu amabilitate să le distrugă sau să le returneze la punctul de vânzare din care s‐a achiziționat produsul. Este necesară prezentarea bonului fiscal. Consumatorii sunt rugați să returneze produsul cu datele menționate mai sus până la data de 17.03.2023. Le cerem scuze clienților noștri pentru neplăcerea creată și îi asigurăm că monitorizăm permanent calitatea și siguranța produselor noastre”, au declarat reprezentanții Mega Image.

Publicitate

Producătorul anunță că toate produsele din acest lot urmează să fie distruse.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes