Connect with us

Social

Chiar dacă e în scenariul roșu, Poiana Brașov e arhiplină. Încă de la prima oră, sute de oameni așteptau să urce cu telegondola

Redactia

Publicat

pe

Dornici de distracţie, oamenii s-au adunat dis-de-dimineaţă şi s-au aşezat cuminţi la coadă. Peste 500 de oameni aşteaptă să urce cu telegondola pe masivul Postăvarul pentru a schia.

Publicitate

Este aglomeraţie şi în acest weekend la baza pârtiei din Poaina Braşov, anunță Antena 3.

Pentru a evita aglomerația la deschiderea telegondolei, autoritățile au pus în mișcare instalația pe cablu cu 30 de minute mai devreme. Chiar și așa, sute de persoane așteaptă sa urce cu telegondola pe masivul Postăvarul.

Coadă este uriaşă, aproximativ 500 de oameni cu venit la schi însoţiţi şi de copii, iar ziua se preconizează a fi una foarte aglomerată, conform sursei citate.

Printre ei sunt şi jandarmi şi poliţişti locali care îi atenţionează să păstreze distanţarea socială şi să poarte corect măştile de protecţie.

Municipiul Brașov se află în scenariul roșu, după ce incidența infectărilor cu virusul SARS CoV-2 a trecut de trei persoane infectate la mia de locuitori.

Foto: Antena 3

Publicitate
Spune-ți părerea

Social

Care sunt cele mai periculoase localităţi din Braşov

Redactia Brasov

Publicat

pe

Cea mai mare criminalitate din Brașov, în 2020, s-a înregistrat, în cazul oraşelor, în municipiul Brașov, iar în cazul comunelor, în Tărlungeni, potrivit datelor centralizate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ), privind coeficienţii de criminalitate specifică la nivel de judeţ.

Publicitate

Coeficientul de criminalitate specifică se calculează împărţind procentual numărul de unităţi teritorial administrative din judeţ la numărul total al faptelor de tâlhărie şi furt din societăţi comerciale din întreg anul. Astfel, pentru 2020, acest coeficient a fost de 143,35. Pentru a determina criminalitatea specifică a unui UAT, coeficientul se înmulţeşte cu numărul de fapte de tâlhărie şi furturi din societăţi întregistrate în anul respectiv, pe raza comunei sau oraşului.

Dacă cifra astfel calculată este mai mică de 75, criminalitatea în respectivul UAT este considerată scăzută, între 75 şi 100 medie şi peste 100 ridicată.

Ţinând cont de populaţie, aşa cum este firesc, cea mai mare criminalitate s-a înregistrat, anul trecut, în Brașov – 4.139,92. Făgăraș se situează pe locul doi privind criminalitatea – 576,13, iar Săcele pe locul trei – 139,92.

La nivelul comunelor, cu o criminalitate ridicată în 2020 a fost doar Tărlungeni (107).

În restul comunelor din judeţ, criminalitatea a fost scăzută, în 2020, în 19 dintre ele fiind chiar zero – Bunești, Cața, Comana, Crizbav, Fundata, Homorod, Jibert, Lisa, Ormeniș, Părău, Poiana Mărului, Recea, Șinca Nouă, Șinca Veche, Soarș, Ticuș, Ungra, Vama Buzăului și Voila.

Publicitate

Citește mai mult

Social

Incidența a ajuns la 4,17 în Brașov – Situația pe localități

Avatar

Publicat

pe

Bogdan Mustetea

Incidența la nivel județean a ajuns la 2,85 cazuri la mia de locuitori. În municipiul Brașov rata de infectare a crescut din nou. Sâmbătă, 27 februarie, incidența la nivelul municipiului este de 4,17, conform datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică Brașov.

Publicitate

În prezent, cea mai mare valoare o are rata de incidență în comuna Sânpetru, și anume 5,26 la mie.

Totodată, în ultimele 24 ore au fost depistate 174 noi cazuri de COVID-19 în județul Brașov dintre care 98 au fost din Municipiul Brașov.

În ceea ce privește rata de incidență cumulată în localitățile din județul Brașov este următoarea:

Citește mai mult

Social

De la 1 Martie se deschid noi fluxuri de vaccinare pentru Pfizer, la Braşov. De când vă puteţi programa

Redactia Brasov

Publicat

pe

Începând cu 1 Martie se deschid noi fluxuri de vaccinare cu vaccinul Pfizer în județul Brașov.

Publicitate

Acestea sunt organizate în următoarele locații: Rupea – Casa de Cultura, Victoria – Spitalul SAM Servicii Medicale, Zărnești – Clubul Pensionarilor Ciucaș și Brașov – CATTIA – flux suplimentar.

Programarea se va face în platforma Rovaccinare începând cu data de 27 februarie și este deschisă pentru persoanele peste 65 de ani și pentru persoanele cu boli cronice sub 65 de ani.

Citește mai mult
Publicitate

De Interes

>