Connect with us
Publicitate

Turism

Cheile Zănoagei, locul în care să te retragi în weekend. Obiective turistice, activități și trasee în Bucegi

Publicat

pe

Cheile Zănoagei se află în Masivul Bucegi, pe Valea Ialomiței în raza localității Moroeni și fac parte din Rezervația naturală Zănoaga, care se întinde pe 150 de hectare.

Publicitate

Despre Cheile Zănoagei 

Se întind pe o distanță de aproape 1 kilometru și au un relief calcaros puternic erodat datorită dispunerii stâncilor, care permit soarelui să pătrundă în chei.

Au un peisaj spectaculos datorită diferențelor de nivel pe care le parcurge râul Ialomița. Aici poți admira cascade și pereți înalți de 200 de metri, printre care își face drum apa și o vegetație bogată.

Publicitate

Tot aici există Lacul Scropoasa, un lac artificial care atrage mulți turiști și este celebru pentru nuanțele sale albăstrui-verzi. De fapt, este un loc de baraj artificial construit în urmă cu aproape un secol, la o altidudine de aproape 1200 de metri.

Ca să ajungi aici, din București până în campingul Cheile Zănoagei sunt 3 ore cu mașina, iar din Sinaia este la doar o oră depărtare.

Deși este îngust, drumul până la camping este asfaltat. Poți lăsa mașina în camping pe marginea drumului și îți poți continua traseul urmând indicatoarele și potecile. Traseul este unul ușor de făcut, ideal pentru familiile cu copii sau cei care sunt începători.

În plus, de-a lungul traseului vei găsi panouri informative care îți arată lucruri interesante despre Cheile Zănoagei.

Cu siguranță nu vei vrea să ratezi lacul Scropoasa, iar dacă vrei poți ajunge la cheile Orzei. În plus, poți vizita atracția turistic 7 izvoare.

Publicitate

Despre Parcul Natural Bucegi

Situat în Carpații Meridionali, Parcul Natural Bucegi este una dintre cele mai impresionante stațiuni naturale din România. Cu peste 15 vârfuri peste 2000 de metri altitudine – cu Vârful Omu de 2505m – Parcul Natural Bucegi este considerat leagăn turistic al Romaniei.

Cu vârfuri înalte și văi, peșteri, izvoare și cascade, Munții Bucegi oferă o priveliște uluitoare, văzută mai ales din Valea Prahovei.

Datorită geologiei locale versatile, fauna și vegetația sunt, de asemenea, foarte diverse. O serie de plante și flori pe cale de dispariție se găsesc în văile stâncoase, cum ar fi iedera albă.

Parcul Natural Bucegi găzduiește mai mult de 3500 de specii de animale, cum ar fi capra neagră, urșii, lupii, căprioarele și râsul pe cale de dispariție.

Parcul Natural Bucegi găzduiește în jur de 46 de monumente naturale, precum cascade, peșteri, ghețari și formațiuni stâncoase neobișnuite: turnuri, arcade și cele mai interesante forme.

Publicitate

Cele mai cunoscute sunt formațiunile stâncoase deosebite numite Babele și Sfinxul, vârful Omu Cascada Ialomitei, Cheile Zănoagei sunt doar câteva dintre multele atracții care merită văzute.

Pentru cazare, sunt disponibile multe hoteluri și cabane montane. Există, de asemenea, posibilități de camping lângă cabane.

Accesul la Parcul Natural Bucegi este posibil din mai multe direcții: drumurile naționale prin orașele din apropierea parcului – Sinaia, Predeal, Azuga, Bran, Bușteni, Moroieni, Râșnov sau Moieciu. Poți, de asemenea, să iei trenul spre Sinaia, Busteni, Azuga, Poiana Tapului sau Predeal.

Obiective turistice și trasee

De la Cheile Zănoagei se pot organiza mai multe trasee, mai ales că în zonă există câteva obiective turistice de neratat.

Publicitate

Cel mai ușor ca dificultate durează o oră și este de la chei până la lacul Scropoasa, Cheile Orzei și Cascada Șapte Izvoare. Drumul o ia prin munți și există câteva poduri.

Un alt traseu este cel în care ajungi la Lacul cu Bolboci, un lac de baraj natural care are un volum total de 13 milioane de metri cubi. În acest lac se varsă și râul Bolboci. Turiștii care vor se pot caza la Cabana Bolboci, care se află chiar pe malul lacului sau pot să stea în camping.

Iată câteva trasee:

 • Camping Zănoaga – Cheile Zănoagei – Cascada 7 Izvoare – Lacul Scropoasa – Cheile Orzei – dificultate ușor spre mediu, 6-7 ore dus-întors.
 • Cheile Zănoagei-Lacul Scropoasa
 • Moroeni – Cab Scropoasa – Cab. Bolboci
 • Cabana Pestera – Cabana Omu

Printre locurile de cazare de la Cheile Zănoagei se numără Cabana Bolboci, Cabana Zănoaga sau Cabana Padina, ori opțiune de a sta în camping la cort.

Această bucățică a Munților Bucegi are mai multe obiective turistice naturale: Rezervația Naturală Zănoaga – Lucăcilă

Publicitate

Aici se află Cheile Zănoagei, cu o suprafață de 259 de hectare, fiind o arie protejată din Parcul Natural Bucegi. Este o zonă cu multe peisaje superbe, o floră și o faună impresionante.

În plus, poți vizita Peștera Coteanu, apoi Padina și Peștera Piatra Arsă.

Alte obiective turistice dacă vizitezi

 • Cheile Zănoagei
 • Babele din Bucegi
 • Biserica Sf. Ioan Botezătorul
 • Cabana Bolboci Cabana Leaota
 • Cabana Padina Casă memorială Cioranescu
 • Cheile Tatarului
 • Cheile Zănoagei
 • Hidrocentrala Dobresti
 • Lacul Bolboci
 • Muzeul de istorie și Etnografie
 • Munții Bucegi
 • Munții Leaota
 • Parcul Natural Bucegi
 • Sfinxul din Bucegi Turism de agrement și agroturism / turism rural
 • Valea Ialomiței
 • Zona turistică Padina-Peștera

Sursa: libertatea.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes