Connect with us
Publicitate

Sport

Cheile Grădiştei, capitala europeană a ciclismului off-road. Campionatul European de Mountain Bike a adunat la start 400 de ciclişti

Publicat

pe

Publicitate

Campionatul European de Mountain Bike se defă­şoară zilele acestea la Cheile Grădiştei, în Fundata, judeţul Braşov. Com­p­etiţia a reuşit să adune la start 400 de sportivi din 32 de ţări, printre care Franţa, Olanda, Belgia şi Danemarca. Competiţia, înce­pută în data de 8 mai, se va încheia pe 12 mai.

Sportivii concurează pentru 13 titluri puse în joc, anume cel de Ştafetă pe echipe (Team Relay), precum şi cele masculine şi feminine pentru Short Track (XCC) şi Cross Contry Olimpic (XCO), la categoriile Juniori, Under 23 şi Elite, transmite zf.ro.

Cea mai aşteptată cursă este ea masculină de Elite XCO, care reuneşte câţiva dintre cei mai importanţi sportivi de pe scena internaţională, începând cu campionul european Vlad Dascălu.

Costurile de organizare ale acestui eveniment se ridică la 350.000 de euro, sumă ce acoperă costurile efective de organizare, procesul de acreditare, cronometrajul, precum şi transmisiunea live a evenimentului.

Publicitate

Este pentru prima dată când România este gazda unui astfel de eveniment, iar organizarea unui astfel de campionat pe plan local va contribui la creşterea popularităţii acestui sport, dar va însemna şi o promovare a ţării.

Mountain bike, în linie cu celelalte discipline ale ciclismului, a crescut în ultimii ani din perspectiva numărului de practicanţi. La această creştere au contribuit, în special, organizarea a tot mai multor evenimente pe plan local. În pandemie, vânzările de biciclete au atins un nivel record, când oamenii şi-au dorit să petreacă mai mult timp în natură.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes