Connect with us
Publicitate

Administrație

CFR va cheltui peste 37 de milioane de lei pentru tăierea arborilor din apropierea căilor ferate. Numai pentru regionala Brașov au fost alocate aproape 19 milioane de lei

Publicat

pe

Publicitate

Pentru siguranța călătorilor și a angajaților CFR care circulă zilnic cu trenurile, arborii din apropierea căilor ferate vor fi tăiați, în perioada următoare. CFR a primit cinci oferte pentru aceste lucrări, iar valoarea estimativă a licitației fiind de 37,2 milioane lei, anunță clubferoviar.ro.

Contractele sunt împărțite pe loturi aferente fiecărei regionale, iar desemnarea câștigătorilor va avea loc în prima decadă a lunii ianuarie. Cea mai valoroasă regională e Brașov cu 18,8 milioane lei iar cea cu valoarea cea mai mică a contractelor este Constanța cu 392 mii lei.

Este vorba de contracte cadrul cu o durată de 48 de luni. Desemnarea câștigătorilor se face pe baza prețului, în proporție de 90% și a duratei de prestare a serviciilor (10%). Pe raza regionalei Brașov cantitatea maximă de tăiat va fi 3.100 arbori iar cea maximă a unui acord cadru 1000 arbori.

„Pentru realizarea volumului mare de servicii de tăiere a arborilor periculoși din zona de siguranţă a căii ferate, se impune achiziţia acestor servicii cu forţe terţe. Lucrările se vor efectua cu personal instruit din cadrul unor firme autorizate şi agrementate AFER”, se arată în documentația de licitație, potrivit aceleiași surse.

Publicitate

Ofertele au fost depuse de Econaturalia (1,2,7 și 8), Anasiarom Forest (toate loturile), GDO Mov Impex (1,4,5,6,7,8), Diatours SRL (3,4,6), Rogera Prest Com SRL (3,5 6).

Separat de această licitație, CFR a mai demarat o altă procedură în valoare estimativă de 300 mii lei pentru tăierea de arbori pe Valea Prahovei. Ofertele se pot depune in 9 ianuarie.

„Pentru prevenirea deranjamentelor de cale ferată determinate de căderile de arbori peste elementele căii ferate, cu afectarea liniei de contact și afectarea gabaritului de liberă trecere se impune marcarea, tăierea și îndepărtarea arborilor considerați periculoși, fapt ce conduce la necesitatea achiziționării serviciului de tăiere a arborilor, pe raza Sucursalei Regionalei CF Brașov Secția L1 Brașov ( Linia 300 Predeal-Teiuș între stațiile Predeal – Dârste km.144+000-162+000; Linia 205 Brașov – Podu Olt între stațiile Vlădeni Ardeal – Șercaia km.27+500-51+100) Cantitatea (unitatea de măsură) (…) 1013 bucăți arbori”, se mai arată în documentație.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes