Connect with us
Publicitate

Social

CFR spune că nu se confruntă cu lipsa de personal. Compania declară că nu acesta este motivul pentru care au fost anulate 14 trenuri la Regionala Braşov

Publicat

pe

Publicitate

Referitor la afirmaţiile vehiculate în spaţiul media cu privire la anularea unor trenuri din lipsă de personal feroviar de specialitate sau material rulant, pentru o corectă informare, CFR Călători aduce la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

CFR Călători nu se confruntă cu deficit de personal aşa cum s-a vehiculat în mod total greşit în spaţiul media. Cu atât mai puţin nu există nici deficit de mecanici de locomotivă. Nu există nici surplus de personal, acesta fiind în concordanţă cu activităţile desfăşurate.

În ultimii 2 ani a fost efectuat, în paralel, şi schimbul de generaţii al angajaţilor din activitatea de exploatare, acesta fiind un proces început şi care continuă. Din acest punct de vedere, realizarea pe viitor a serviciului de transport feroviar de călători nu va fi afectată.

Despre modificările intervenite în circulaţia unor trenuri

Publicitate

Retragerile temporare ale unor trenuri din circulaţie de pe rute secundare nu afectează deplasările cu trenul ale publicului călător, acesta având în continuare la dispoziţie celelalte trenuri care circulă pe respectivele rute pe care se operează modificări.

Caz concret: SRTFC Braşov. Pasagerii care au ca destinaţie staţiunile şi punctele cu importanţă turistică de pe raza Sucursalei Braşov (şi din judeţul Prahova) ca de exemplu, zona cunoscută sub numele de Valea Prahovei, au la dispoziţie trenuri pentru toate zilele săptămânii, inclusiv în weekend.

CFR Călători analizează permanent modul în care evoluează piaţa de transport feroviar de călători şi cerinţele de trafic şi operează adaptări ale circulaţiei şi compunerii trenurilor în corelaţie cu acestea. Astfel, unele trenuri au solicitări mai mari în timpul săptămânii şi solicitări extrem de reduse în weekenduri sau vacanţe şcolare. În această categorie se află şi trenurile destinate navetei care au solicitare doar în timpul săptămânii faţă de weekenduri, când nivelul cererii este extrem de redus.

Acesta e şi motivul pentru care CFR Călători a operat şi operează temporar anumite modificări, cu menţiunea că în continuare se urmăreşte cererea de piaţă care poate conduce inclusiv, dacă situaţia o impune, şi la alte modificări ce pot include chiar introducerea anumitor trenuri.

Aceste modificări în concordanţă cu cerinţele de trafic au loc la nivelul tuturor sucursalelor CFR Călători şi NU au legătură cu personalul sau cu parcul de material rulant.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes