Connect with us
Publicitate

Economic

CFR Marfă vinde un hotel din Predeal: „Trebuie să îl ia cineva care se pricepe în domeniul turistic”

Publicat

pe

După ferry boat-uri, a venit și rândul facilităților turistice ale CFR Marfă să fie scoase la licitație, pentru a mai acoperi din datoria către FISC rezultată din ajutorul de stat acordat la privatizarea ratată a societății din 2013. Primul pe listă este Hotelul Express din Predeal. ”Trebuie să-l ia cineva care se pricepe în domeniul turistic”, spune directorul general al transportatorului feroviar național, Daniel Apostolache.

Publicitate

CFR Marfă anunță valorificarea Hotelului Express, prin înțelegerea părților, conform art. 248 din Codul de Procedura Fiscală, activ aflat sub sechestru ANAF, se arată într-o postare de pe pagina oficială de Facebook a societății din subordinea Ministerului Transporturilor.

”Hotelul este funcțional, dar este pe pierdere. Iarna cât de cât mai merge, când e zăpadă, grație poziționării sale lângă gara din Predeal, mai ales când sunt vacanțe școlare are grad de ocupare de aproape 100%. Vara e sezon mort. Hotelul trebuie să-l ia cineva care se pricepe în domeniul turistic, noi nu ne pricepem la turism. Cu excepția recepționerelor, angajații de acolo nu sunt profesioniști în turism, ci personal de-al nostru, feroviari reconvertiți. Noi, la înființarea societății, am moștenit o Românie în miniatură, cu nave, cu hoteluri. Trebuie să ne concentrăm pe obiectul nostru principal de activitate, transportul feroviar”, a declarat pentru Club Feroviar directorul general al CFR Marfă, Daniel Apostolache.

Valorificarea bunurilor se va face prin ”înțelegerea părților”, după modelul „așa cum sunt, acolo unde sunt”. Data limită de depunere a ofertelor este 22 decembrie 2023, ora 12:00, iar prețul la care a fost scos la licitație hotelul este de 15 milioane de lei.

Publicitate

S-a ajuns la acest preț de pornire în urma unei noi evaluări care a fost finalizată acum două săptămâni. O altă evaluare fusese făcută anul trecut, însă conducerea societății a dorit ca ea să nu fie mai veche de șase luni de zile.

Hotelul Express din Predeal, în cifre

Hotelul Express a fost construit în perioada 2003–2006 din fonduri proprii, pe o suprafață de aproximativ 1.500 mp aflată în proprietatea CFR Marfă, în stațiunea Predeal, județul Brașov. Costurile de construcție s-au ridicat la valoarea de 2,4 milioane de lei, a precizat CFR Marfă la solicitarea Club Feroviar.

Destinația inițială a clădirii a fost de centru de instruire pentru salariații CFR Marfa, iar din anul 2014 aceasta se află în circuitul turistic, clasificat ca hotel de 3 stele, activitatea fiind asigurată de 14 salariați. Hotelul are 23 de camere duble, patru apartamente și două camere triple, restaurant cu 60 de locuri și bucătărie, sală de conferințe cu 60 de locuri, sală de fitness și alte spații administrative. Regimul de înălțime este de demisol+parter+2 etaje+mansardă, cu o suprafață construită desfășurată de aproximativ 2.500 mp.

Hotelul este sub sechestru ANAF și înregistrează pierderi anuale de aproximativ 800.000 de lei. Banii obținuți din vânzarea activului vor fi virați direct în contul ANAF în vederea  stingerii ajutorului de stat.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes