Connect with us
Publicitate

Social

CFR Călători vrea să retragă din circulație toate locomotivele vechi, asemănătoare cu cea care a provocat accidentul feroviar de la Galați

Publicat

pe

După accidentul înfiorător din Galați, în urma căruia o persoană a murit, iar alte trei au fost rănite, autoritățile au anunțat primele măsuri pentru a evita producerea unor tragedii asemănătoare. CFR Călători va retrage din circulație toate locomotivele care sunt la fel de vechi ca cea care a provocat accidentul feroviar de acum aproape o săptămână. În prezent, se verifică frânarea, sistemul de siguranţă şi tracţiunea, anunță antena3.ro.

Publicitate

„În vederea verificării amănunțite a locomotivelor electrice dotate cu instalație SAGMA se dispune efectuarea PTH 3 în regim de urgență la prima intrare a acestora în unitățile de tracțiune și verificarea detaliată a instalațiilor de tracțiune (mod acționare graduator), frânare, siguranță și deconectare a locomotivei. Se dispune de asemenea retragerea locomotivelor în cazul depistării oricăror probleme constatate pe proces tehnologic care pot influența buna funcționare a locomotivelor”, se arată într-un documentul al Autorităţii de Siguranţă Feroviară.

În finalul documentului, recomandarea este și mai tranșantă:

„Față de cele prezentate anterior (…), ASFR consideră necesară aplicarea unor măsuri de siguranță temporare în sensul analizării oportunității de către SNTFC CFR Călători SA a retragerii din exploatare, cu dată imediată, a locomotivelor electrice dotate cu instalație SAGMA, până la finalizarea verificărilor asumate și transmiterea către ASFR a constatărilor aferente”.

Publicitate

Zilele trecute, ministrul Sorin Grindeanu spunea că îi va cere demisia șefului de la CFR Călători, în urma accidentului feroviar.

Acțiunea vine în contextul în care în week-endul trecut a avut loc un accident feroviar în gara din Galați, soldat cu moartea unei angajate dar și cu alți trei răniți. Conform primelor date din anchetă, locomotiva ar fi avut frâna defectă.

Directorul general CFR a susținut după tragicul accident că el nu poartă răspunderea subfinanțării cronice a sistemului feroviar din ultimii 30 de ani.

Acesta nu este singurul de acest fel. În urmă cu aproximativ două săptămâni, a avut loc un alt accident feroviar a avut loc la Teleorman. Atunci un tren marfar a fost lovit de unul de pasageri.

La ordinul ministerului Transporturilor a fost efectuată o analiză care arată că în perioada iulie 2021 – martie 2023 s-au produs 21 de accidente feroviare.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes