Connect with us
Publicitate

Util

CFR Călători anunţă un „record absolut” de viteză înregistrat pe ruta Braşov – București – Constanţa, comparabilă cu cea a trenurilor InterCity din Uniunea Europeană

Publicat

pe

Publicitate

CFR Călători a introdus mai multe trenuri de pasageri care oferă servicii superioare de tip InterCity, cu o durată redusă de parcurs, confort sporit şi cu un cost al călătoriei similar trenurilor InterRegio, a anunţat Ministerul Transporturilor. Compania a anunţat de asemenea şi parcurgerea distanţei între Braşov şi Constanţa în timp record.

„Începând de ieri, 13 decembrie 2020, odată cu intrarea în vigoare a noului mers de tren 2020 – 2021, CFR Călători a introdus mai multe trenuri de pasageri care oferă servicii superioare de tip InterCity, cu o durată redusă de parcurs, confort sporit şi cu un cost al călătoriei similar trenurilor InterRegio. Astfel, trenul „Tomis Expres” a parcurs azi distanţa de 391 km între Braşov – Bucureşti – Constanţa în 4h şi 10 minute, un record absolut în ceea ce priveşte durata călătoriei pe această rută. Un alt element de noutate este constituit de parcurgerea distanţei Braşov – Bucureşti în doar 2h şi 7 minute cu o singură oprire de un minut în Predeal. Viteza maximă de circulaţie a fost de 160 km/h, iar viteza medie de peste 100 km/h (comparabilă cu cea a trenurilor Intercity din Uniunea Europeană). Acest nou tren este compus din vagoane moderne de clasa 1, clasa 2 şi vagon restaurant”, se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, perechea de trenuri „Tomis Expres” valorifică proiectele de modernizare a sectoarelor de cale ferată Bucureşti – Constanţa şi Bucureşti – Predeal, părţi componente ale coridorului feroviar IV (Coridorul Rin-Dunăre), investiţii finanţate din fonduri europene cu contribuţie de la bugetul de stat.

Noul serviciu premium se adresează atât mediului de business din cele trei municipii, cât şi călătorilor care se deplasează în scop turistic în zona montană sau în staţiunile de pe Litoral. 

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Alexandru

    14 decembrie, 2020 at 8:15 am

    Nu cred….locomotiva si vagoanele pot fi de ultima generatie….dar sinele de cale ferata sunt din timpul lui Gh.Gheorghiu Dej!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes