Connect with us
Publicitate

Economic

CFR Braşov vrea să construiască un pod feroviar la Tuşnad.

Publicat

pe

Regionala Brașov a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA a reluat procedura pentru construcția unui pod feroviar nou pe Magistrala 400, între stațiile Tușnad Sat și Sânsimion.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație ce are ca obiect ”Refacere pod km. 78+395 linia 316 Braşov-Războieni şi amenajare albie (execuţie)”. Valoarea totală estimată a contractului, care va trebui dus la bun sfârșit în termen de un an, este de 16.844.756 de lei, echivalentul a aproape 3,5 milioane de euro, transmite clubferoviar.ro.

O procedură identică fusese lansată de SRCF Brașov la finele lunii ianuarie, însă ea a fost anulată din lipsă de oferte.

Podul este amplasat pe linia de cale ferată 316 Brașov-Deda la km 78+395, în linia curentă Tuşnad Sat-Sânsimion, simplă, electrificată. Circulaţia trenurilor pe acest interval de staţie se desfăşoară după sistemul BLSAR. Suprastructura este realizată în soluție grinzi cu zăbrele cu calea jos și cu prindere directă a elementelor căii ferate de grinzile căii (lonjeroni și antretoaze).

Publicitate

Podul actual se află într-o avansată stare de degradare, așa că nu va mai fi reparat, ci va fi construit unul nou.

Condiții de participare la licitație

Ofertanții trebuie să dețină autorizații de furnizor feroviar și agrement tehnic eliberate de AFER pentru:

  • Construcție/reparație de poduri pentru calea ferată;
  • Construcție/reparație de cale ferată cu sudarea șinelor;
  • Construcție/reparație linie de contact;
  • Construcţii-montaj/reparaţii instalaţii feroviare SCB;
  • Construcţii-montaj/reparaţii instalaţii de telecomunicații feroviare (TTR).

Pentru execuția lucrărilor din cadrul contractului ce face obiectul procedurii de achiziție, ofertantul trebuie să facă dovada că în ultimii cinci ani de la data limită pentru depunerea ofertelor a executat, în cadrul a maximum cinci contracte, lucrări de construcție similare a căror valoare individuală/cumulată a fost de minimum 15 milioane de lei fără TVA.

Noul termen limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 5 august 2024, ora 15:00. Oferta trebuie să fie valabilă până pe 5 decembrie 2024.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes