Connect with us
Publicitate

Economic

CFR Braşov şi-a dat seama că nu poate călători în timp! A anulat licitaţia pentru autobuzele care veneau când nu mai era nevoie de ele

Publicat

pe

Conducerea CFR Călători a avut o revelație după ce a lansat licitația pentru autocare de înlocuire a trenurilor pe relația Ocna Sibiului-Loamneș: călătoria în timp nu este posibilă (încă).

SNTFC CFR Călători a postat în sistemul electronic de achiziții publice anunțul de licitație ce avea ca obiect ”Servicii de transport regulat special de călători cu autobuze/autocare de înlocuire a trenurilor de călători – S.R.T.F.C Brașov”. Valoarea totală estimată a contractului ce se dorea a fi încheiat pentru o perioadă de 60 de zile este de 559.188 de lei, echivalentul a 112.224 de euro la cursul zilei.

”Achiziționarea serviciului de transport auto alternativ transportului feroviar urmare act nr. SPCSP/4/31/25.04.2024 atașat prezentului document, conform căruia în perioada 01.04.2024-09.08.2024 CN CFR SA va efectua lucrări de reînnoire cu înlocuirea totală a liniei simple pe relația Haltă Mișcare Ocna Sibiului – Haltă Mișcare Loamneș. Pentru asigurarea continuității deservirii publicului călător pe relațiile Sibiu-Mediaș, Sibiu-Copșa Mică și Sibiu –Loamneș, se impune înlocuirea temporară a serviciilor de transport feroviar de călători cu servicii de autocare/autobuze, conform cerințelor caietului de sarcini nr.BV9/13/274/15.05.2024”, se arată în anunțul de licitație.

În același anunț se preciza faptul că termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare era data de 1 iulie 2024, ora 15:00. Evaluările ofertelor, de calificare și tehnică, respectiv financiară, urmau să se facă până la data de 24 septembrie 2024. Totodată, ofertele trebuiau să rămână valabile până pe 1 ianuarie 2025. Deci cu mult după ce linia respectivă se va fi redeschisă circulației, ca urmare a finalizării lucrărilor.

Publicitate

Licitația a fost anulată după ce am atras atenția asupra absurdului

Ei bine, la două zile după lansarea licitației și după ce am atras atenția asupra absurdului situației, procedura a fost anulată, transmite clubferoviar.ro.

”Este imposibilă semnarea contractului începând cu data de 01.07.2024 având în vedere că în per. 01.07.2024-09.08.2024 conf. act SNTFC CFR Călători SA nr. SPCSP/4/31/25.04.2024, CN CFR SA va efectua lucrări de reînnoire cu înlocuirea totală a liniei simple pe relația HM Ocna Sibiului-HM Loamneș, impunându-se înlocuirea temporară a serviciilor de transport feroviar de călători cu servicii de autocare/autobuze pentru asigurarea continuității deservirii publicului călător”, se arată în anunțul din SEAP. În traducere liberă ”ne-am dat seama că nu putem călători în timp”.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes