Connect with us
Publicitate

Administrație

CFR a început lucrările de proiectare pentru legătura cu Aeroportul Brașov

Publicat

pe

CFR a semnat contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru calea ferată care va lega Braşovul de aeroport, necesară, de altfel, pentru transportul cargo.

Publicitate

Investiţia constă în realizarea legăturii feroviare între Gara Braşov şi Aeroport, linia de cale ferată dezvoltându-se pe actualul traseu Braşov – Bartolomeu – Ghimbav, din care se va desprinde la ieşirea din staţia Ghimbav, pe un traseu nou de aproximativ 2,5 km, până în dreptul aerogării.

În cadrul acestui studiu de fezabilitate va fi analizată şi posibilitatea, într-o a doua etapă, a electrificării liniei de la Braşov la Aeroport, respectiv realizarea unui studiu de traseu care să racordeze această linie la viitorul terminal multimodal de la Feldioara. Linia de racord va avea accesibilitate directă în aeroport şi dinspre Făgăraş, oferind astfel posibilitatea de conectivitate la aeroport şi a pasagerilor din zona Sibiu şi Țara Făgăraşului.

Pentru realizarea acestui studiu de fezabilitate, CFR Infrastructură va plăti 1.424.000 lei, cu tot cu TVA (1.200.000 lei, fără TVA), contractul fiind încheiat cu firma bucureşteană SC Baicons Impex SRL, firma care a realizat și studiul de fezabilitate pentru legătura CFR cu Aeroportul Otopeni.

Publicitate

Trenul ar putea ajunge la noul aeroport în 3 ani

Ioan Pintea, directorul CFR SA, a spus în data de 29 iunie că legătura feroviară cu aeroportul Brașov ar putea fi gata în trei ani. „Într-o lună sperăm să semnăm contractul, iar durata de execuție de 12 luni. După aceea vom scoate la licitație partea de proiectare, estimată la șase luni, și execuția, estimată la 18 luni, astfel că în maximum doi ani jumătate, trei ani să avem racord de cale ferată la aeroport, așa cum sunt racordate toate aeroporturile din Europa”, a explicat Pintea.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes