Connect with us
Publicitate

Economic

CFR a anunţat câştigătoarea licitaţiei pentru elaborarea Documentaţiei care priveşte instalaţiile de semnalizare feroviară pentru Regionala Braşov şi alte două regionale

Publicat

pe

Publicitate

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a desemnat Asocierea SC BAICONS IMPEX SRL (lider de asociere) – I.S.P.C.F. SA, câştigătoare a procedurii de licitaţie publică pentru elaborarea Documentaţiei de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie (DALI) privind „Sporirea eficienţei economice şi a siguranţei feroviare prin creşterea nivelului de centralizare al instalaţiilor de semnalizare feroviară: Lot 1 – Sucursalele Regionale CF Bucureşti şi Craiova şi Lot 3 Sucursala Regionala CF Braşov.

Ofertele financiare ale Asocierii SC BAICONS IMPEX SRL (lider de asociere) – I.S.P.C.F. SA, au fost de 3.000.000,00 lei fără TVA, pentru fiecare lot în parte (criteriul aplicat fiind Cel mai bun raport calitate-preţ), transmite news.ro.

Sursa de finanţare este asigurată din fonduri nerambursabile prevăzute în Planul Naţional de Relansare şi Rezilienţă (PNRR), iar durata contractelor va fi de 9 luni, de la data de începere a prestării serviciilor, iar prin aceste contracte se vor implementa sisteme de centralizare electronică în 35 de staţii CF.

Modernizarea instalaţiilor de siguranţă aferente căii ferate existente (atât a celor din staţii cât şi a celor din interstaţii) are rolul de a creşte siguranţa traficului feroviar dar şi creşterea capacităţii sectoarelor feroviare prin utilizarea echipamentelor moderne. Din punct de vedere al beneficiilor centralizării electronice, se evidenţiază pe lângă componentele de siguranţă şi capacitate şi scăderea semnificativă a cheltuielilor companiei cu personalul şi întreţinerea, ceea ce conduce la o mai eficientă utilizare a fondurilor pentru asigurarea unei infrastructuri feroviare atractive, pentru operatorii de transport pe calea ferată şi beneficiarii acesteia.

Publicitate

Creşterea nivelului de centralizare al unor instalaţii de semnalizare, prin centralizarea instalaţiilor şi integrarea acestora în centre de management ale traficului rezolvă problema deficitului de personal, contribuie la îmbunătăţirea siguranţei circulaţiei trenurilor şi conduce la creşterea vitezei de circulaţie pe secţiile modernizate.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes