Connect with us
Publicitate

Turism

Cetatea Feldioara s-a redeschis pentru turişti

Publicat

pe

Cetatea Feldioara şi-a redeschis porţile pentru turişti. Ea poate fi vizitată din nou după două luni şi jumătate de pauză. Dacă vreţi să ajungeţi la ea trebuie să respectaţi totuși câteva reguli de distanţare fizică, să putraţi mască şi să vă dezinfectaţi mâinile şi încălţămintea, însă dacă vă plac fortifiicaţiile vechi și legendele cavalerilor teutoni o puteţi vizita liniştiţi.

La nici 20 de kilometri de Braşov, cetatea a fost reconstruită şi reabilitată acum 2 ani. De atunci în comună au început să apară foarte mulţi turişti.

Săptămâna aceasta vom monta o altă expoziţie, pentru că duminica aceasta, de Rusalii, la Feldioara are loc un obicei foarte frumos, un fel de declaraţie de dragoste tradiţională. Din păcate anul acesta sărbătoarea Rusaliilor nu va putea avea loc, dar expoziţia va fi modul nostru de a sărbători”, spune Georgiana Gămălie, ghid turistic în cetate.

Cetatea Feldioara a fost ridicată în secolul al XIII lea de cavalerii teutoni, iar forma pe care o are acum este cea pe care o avea în secolul al XVIII lea. A fost refăcută după câteva vechi schiţe care au fost găsite aici. Acum aceasta adăposteşte un muzeu al tradiţiilor populare din zonă și unul al cavalerilor teutoni.

Sunt nişte reguli foarte clare, afişate pe panouri la intrare, câte trei intră pe rând, deci am luat toate măsurile ca să asigurăm siguranţa cetăţenilor”, a declarat primarul comunei Feldioara, Sorin Taus.

Pentru a nu fi probleme, turiştii care ajung la Cetatea Feldioara trebuie să respecte mai multe reguli. Dacă ajungeţi aici, la intrare vi se ia temperatura, obligatoriu trebuie să purtaţi mască, iar în fiecare sală au voie maximum 4 persoane. Însă merită.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes